Sport

Székely Mártont isteníti a macedón sportsajtó

A férfi kézilabda Európa Liga D csoportjában az északmacedón Eurofarm Peliszter házigazdaként 30-19-re legyőzte a görög AEK Athént és bejutott a sorozat nyolcaddöntőjébe.

Kapcsolódó
Egyelőre nem kell csatlakoznia a Veszprémnek a SEHA Ligához
A magyar csapat a negyeddöntőben kezdte volna meg szereplését.

Székely Márton nagyszerű teljesítménnyel, 44 százalékos védési hatékonysággal (32/14) járult hozzá a sikerhez, a magyar válogatott kapusról ódákat zeng a helyi sajtó.

A bitolaiak a nap hősét, Székely Mártont ünneplik!

– írta a 24rakomet című szakportál, amely szerint a magyar kapus a lehető legmagasabb szinten védett és minden helyzetből képes volt megakadályozni az ellenfél gólszerzését.

Az Ekipa idézte Zeljko Babic edzőt, aki azt mondta, öröm volt az AEK ellen játszani.

„Székely teljesítménye kulcsfontosságú volt, de szeretném kiemelni a védekezést is. Ez a kettő nyerte meg a meccset” – mondta Babic.

Az ellenféltől Dimitrisz Dimitruliasz edző és a brazil irányító, Patrick Andre Toniazzo Lemos is a magyar kapust méltatta.

Szeretném megköszönni az athéni vendégeknek a kedves szavakat a magam és a csapat nevében is.

Az első félidő viszonylag nehéz volt, de tudtuk, hogy ilyen meccs vár ránk. Készen álltunk az 5-1-es védekezésre, és a második félidőben megmutattuk az erőnket” – nyilatkozta Székely.

Ami a csoport magyar érdekeltségű mérkőzését illeti, a Tatabánya 32-26-ra kikapott a svájci Kadetten Schaffhausen otthonában, és végül három győzelemmel és hét vereséggel a csoport utolsó helyén végzett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik