Sport

Az EHF kidobta az orosz és a fehérorosz csapatokat, így néz ki a BL-folytatás

Jvºrgen Fromme / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Jvºrgen Fromme / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Az Európai Kézilabda Szövetség is jelezte korábban, hogy az ukrajnai orosz invázió miatt kizárja az orosz és a fehérorosz csapatokat minden versenysorozatából, azonban a részletekről későbbre ígért tájékoztatást. Pénteken aztán megjelent a közlemény a szervezet hivatalos honlapján, amelyből kiderült, hogy

a még le nem játszott csoportmeccseket az ellenfelek kapják meg 10-0-s gólkülönbséggel, ott, ahol pedig már egyenes kieséses szakaszban tart egy sorozat, az említett klubok riválisai jutnak tovább.

Kapcsolódó
Megértő orosz klubja össze is pakol a háború miatt menekülő kézisnek
A vb-bronzérmes dán beállós, Kathrine Heindahl távozott a CSZKA Moszkvától.

Ez a férfi Bajnokok Ligájában azt jelenti, hogy a fehérorosz Meskov Breszt elleni pontokat megkapja a Vardar és a Kiel is, míg az ukrán Zaporizzsja jelezte, hogy nem tudja vállalni a folytatást. A női BL-ben a Bukarest továbbjutott a negyeddöntőbe a CSZKA kizárása miatt, míg Dortmund-Metz párharc győztese nem a nyolc, hanem egyből a Final Fourba jut, ugyanis a negyeddöntőben az orosz Rosztov-Don lett volna az ellenfél.

A női Európa Kupában még a háború előtt elmaradt a Lviv és a feröeri H71 párharcának visszavágója, a fokozódó veszély miatt az északiak nem utaztak el Ukrajnába. Az ukránok megkapták 10-0-val a mérkőzést és a tervek szerint az elődöntőben folytatják.

A válogatottakat is érintette az EHF mostani döntése:

  • a női Eb-selejtezőben szintén az ellenfelek kapják meg a pontokat az oroszok és a fehéroroszok elleni hátralévő meccseken, és ha esetleg még így is továbbjutó helyen állnának, a mögöttük következő válogatott kapja meg az indulási jogot.
  • A 2023-es vb-selejtezőből Fehéroroszország kizárása miatt Feröer jutott tovább egy körrel, Oroszország kizárása miatt pedig a szlovák-belga párharc győztese automatikusan kijut a 2023-as tornára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik