Sport téli olimpia 2022

Megérintette a korcsolyasportot a német páros drámája

Kirill KUDRYAVTSEV / AFP
Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

„Lemerült az akkumulátor, már semmi sem működött” – nyilatkozta csalódottan Nolan Seegert, a németek műkorcsolyázója, aki koronavírus-fertőzésből éppen csak felépülve annyira gyenge volt, hogy néhányszor meg sem bírta emelni párját, Minerva Fabienne Hasét, így a páros az utolsó helyen zárta a pekingi játékokat.

Kapcsolódó
Végre elhagyhatja a karanténszállodát a magyar műkorcsolyázó
Az olimpiát balszerencsés módon kihagyó Magyar Márk hétfőn hazautazhat.

Seegert február 4-én, a megérkezésekor egyből pozitív tesztet produkált, tíz napot volt karanténban, ahol alig kapott enni, legyengült és úgy nyilatkozott, a kilátástalanságban néha a motivációját is elveszítette.

Tiszta harc volt. Nagyon büszke vagyok rá, hogy versenyzett velem

– nyilatkozta partnere, Minerva Fabienne Hase, aki vigasztalta az elkeseredett sportolót.

„Ez a német pár drámája. Emberileg borzasztóan sajnáljuk őket” – ismerte el a Eurosport lengyel kommentátora, Magdalena Tascher.

A versenyt a kínai Szuj Ven-csing, Han Cung kettős nyerte az orosz Jevgenyija Taraszova, Vlagyimir Morozov és az Anasztaszija Misina, Alekszandr Galljamov duó előtt.

A januári tallinni Európa-bajnokságon hatodik, a tavalyi világbajnokságon 14. Scsetyinyina Julija, Magyar Márk páros nem tudott elindulni, mert Magyarnak csütörtökön pozitív lett a koronavírustesztje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik