Sport téli olimpia 2022

Christian Eriksent utánozta, ez hozta meg az olimpiai bajnoki címet

Odd ANDERSEN / AFP
Odd ANDERSEN / AFP

Az oroszok utolsó emberének összeomlása hozta meg a váratlan norvég sikert a férfi sílövők 4×7,5 kilométeres váltóversenyében.

Kapcsolódó
Óriási orosz összeomlás után norvég arany biatlonban
Az utolsó váltásnál úgy tűnt, már minden eldőlt, de a végén jött a dráma.

Az orosz váltó nagy fölénnyel, magabiztosan vezetett, ám utolsó embere, Eduard Latyipov mindössze három találatot ért el, egyperces előnyéből 40 másodperces hátrány lett, ezt pedig Vetle Sjaastad Christiansen kihasználva behozta aranyérmes helyre a norvég váltót.

Igyekeztem olyan lenni, mint Christian Eriksen, és gólpasszt adni Vetle-nek, hogy a végén a kapuba találjon

próbálkozott focis hasonlattal Johannes Thingnes Bö, a norvégok harmadik embere, aki 43 másodpercre csökkentette a hátrányt, és így indította útnak az utolsó norvégot.

Christiansennek azonban esélye sem lett volna, ha nem bakizik a rivális.

„Úgy látom, Latyipov kicsit küszködik, és az első lövéssel sok időt tölt, hibázik. Tudtam, hogy milyen helyzetbe kerülhet az ember, mert olyankor csak az jár a fejedben. Aztán a bizonytalanság átmegy a testeden, le a lábakig, és teljesen elnehezedsz. Aztán jött a három rivális versenyző, akik úgy gondolták, hogy van még keresnivalójuk.

Szerencsére Vetle hűvös és nyugodt maradt az utolsó lövésnél

– tette hozzá Johannes Bö, aki azt is elismerte, hogy a döntő lövés előtt nulla százalék esélyt adott volna a norvég aranyéremre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik