Sport

Meghalt az újságírónő, aki miatt az NHL-játékosok törölközőkért kapkodtak

70 éves korában, petefészekrákban meghalt Robin Herman, a New York Times sportriportere, aki az 1970-es években, aki az első női újságírónők között volt, aki egy NHL-meccs után az öltözőben készíthetett interjúkat a játékosokkal.

Herman 1951. november 24-én, New Yorkban született, tagja volt a Princeton Egyetem első olyan osztályának, amelybe nőket is felvettek. 1973-ban végzett, két évvel később pedig egy montreali All Star-mérkőzésen – egy helyi rádióállomás női riporterével együtt – első nőként engedték meg neki, hogy az öltözőben interjút készítsen a játékosokkal, ahogyan azt addig férfitársaik általában megtették.

A New York Timesnak néhány héttel később megjelent cikkében felidézte, mennyire reménykedett abban, hogy a mini sporttörténelmi pillanatot nem veszik észre.

Ehelyett az öltöző gyorsan cirkuszi színpaddá alakult, a játékosok törülközőkért, a fotósok pedig a kamerákért kapkodtak

– mondta, a két riporternő megjelenése pedig pillanatok alatt hírértékké nőtte ki magát.

„Fontos pillanat volt, mert jelezte, hogy igenis vannak női sportújságírók” – írta.

Később dolgozott az International Herald Tribune-nak, néhány évig írt a Washington Post egészségügyi rovatába, majd 1999-ben a Harvard Egyetem Közegészségügyi Karának kommunikációs dékánhelyettese lett.

2012-ben vonult nyugdíjba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik