Sport

95 százalék esély volt arra, hogy lebénul a klasszis bringás

Handout / Instagram account of @eganbernal / AFP
Handout / Instagram account of @eganbernal / AFP

Egan Bernal Tour de France- és Giro d’Italia-győztes országúti kerékpáros először üzent nyilvánosan azok után, hogy hétfőn súlyos balesetet szenvedett, írta az MTI.

Kilencvenöt százalék esélye volt, hogy lebénulok, és elvesztem életemnek azt a részét, amellyel a legtöbbet foglalkozom

– fogalmazott a kolumbiai kerekes a közösségi oldalain, egyúttal köszönetet mondott az őt kezelő orvosoknak és a családjának.

Bernal a kórházban készült fényképe alatt azt is jelezte, hogy további műtétek várnak rá.

A 25 éves versenyző hétfő reggeli edzése közben Gachancipában ütközött neki egy álló busznak, amely rálógott az útra. A bringást a Bogotában található Clinica de la Sabanába szállították, ahol intenzív osztályon ápolják.

Az orvosok előbb eltört jobb lábát és térdkalácsát, valamint összeomlott tüdejét operálták meg, majd az éjszaka folyamán gerincében állították helyre az elmozdult törött részeket.

A Tour de France-on 2019-ben, a Giro d’Italián pedig tavaly győztes Bernal idén a francia körversenyen szeretett volna újra nagyot alkotni, s a tervek szerint a február 10-én kezdődő Tour de la Provence-on kezdte volna a szezont.

Rivera is edzésbalesetet szenvedett

Bernal után ineosos csapattársa, Brandon Rivera is edzésbalesetet szenvedett Bogota közelében, és kórházba kellett szállítani. A brit kerékpárcsapat közlése szerint a kolumbiai versenyzőnek eltört és elmozdult a könyöke, valamint a vállízülete is megsérült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik