Sport

Szakadt térdszalagja miatt ezúttal csak pontozással nyert a KO-király

Frederic J. BROWN / AFP
Frederic J. BROWN / AFP

Az UFC történetének egyik legfélelmetesebb harcosa, Francis Ngannou nem tudta a szokásos, kiütéses győzelmét hozni, így harcos, kemény meccsen pontozással szerezte vissza a nehézsúlyú címet a kaliforniai MMA-gálán.

A 35 éves kameruni az előző 19 mérkőzése közül 14-et KO-val nyert meg, ezúttal azonban végig kellett harcolnia az ötmenetesre tervezett meccset Ciryl Gane ellen, végül csak egyhangú pontozással (48-47, 48-47, 49-46) győzött.

A sikerével Ngannou az UFC vitathatatlan bajnoka lett nehézsúlyban, a meccset követően pedig büszkén mondta, hogy végre a talajjátéka is fejlődött.

Elszakadt a térdszalagom, de nem tudtam kiszállni ebből a küzdelemből. Ha valaki is megfeledkezett volna rólam, most megmutattam, hogy itt vagyok.

Nagyon sok szeretetet érzek Kamerunból, hatalmas támogatást küldtek, hihetetlen kaland ez. A boksz mindig is nagy álmom volt, a pályafutásom vége előtt azt is ki kell próbálnom” – nyilatkozta.

Ngannou ezzel arra célzott, hogy korábban már jelezte, örülne, ha megkapná a lehetőséget, hogy felvegye a kesztyűt a világ jelenlegi legjobb nehézsúlyú bokszbajnoka ellen.

„Gyerekkorom óta az volt az álmom, hogy bokszoló legyek. Útközben felfedeztem az MMA-t, ami nagyszerű, de még mindig nem vette el az álmomat a bokszról, mindig is tudtam, hogy a sportág része akarok lenni.

Ha lehetne választanom, inkább Tyson Furyval harcolnék Cyril Gane helyett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik