Sport

Nagy László: Messzemenő következtetést ebből a világversenyből nem lehet levonni

Nagy László, a magyar kézilabda szövetség alelnöke, egyben a férfi válogatott edzői stábjának a tagja szerint nem volt előjele a mostani teljesítménynek.

Kapcsolódó
Kézilabda-Eb: néztük, láttuk, okuljunk!
Bekövetkezett a rémálom: a magyar kézilabda-válogatott már a csoportkört követően búcsúzott az Európa-bajnokságtól és a 15. helyen végzett. A tény szomorú, a csalódás leírhatatlan, nekünk pedig nem maradt más hátra, mint hogy elemezzünk.

A magyar válogatott vereséggel kezdte a csoportkört és bár ezután egy utolsó pillanatokban dobott góllal legyőzte Portugáliát, az Izland elleni sorsdöntő meccsen alulmaradt. A kiesés egyértelműen csalódás a szakmai stáb számára, de a részletes véleményre még várni kell Nagyéktól.

„A tavalyi világbajnoki ötödik helyezett, illetve a két évvel ezelőtt egészen elfogadhatónak mondott Európa-bajnoki teljesítményünk nem ezt mondatta velünk, hogy hazai rendezőként így kiesünk a csoportból. Sajnos megtörtént, hamarosan meglesz a szakmai vélemény, amit az elnökség elé tárunk.

Egyértelmű, hogy látszott pár játékoson, hogy meglepte ez a közeg. Ezúton is szeretnénk a szurkolók támogatását megköszönni, sajnáljuk, hogy csalódást okoztunk, és nem tudtunk nekik még legalább négy mérkőzésen ilyen jó hangulatot teremteni”

– nyilatkozta Nagy László a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek.

Kapcsolódó
„Ha egy kézilabdázó a fontos pillanatban összeszarja magát, az a versenyeztetés hibája”
Vass Gábor szerint irreálisan túlfizetett, teljesítménykényszer nélküli játékosokkal nem lehet előrelépni.

A korábbi női és férfi szövetségi kapitány Mocsai Lajos az InfoRádiónak arról beszélt, hogy “ez a spanyol típusú kézilabda nincs a vérünkben, ezért át kell strukturálni a játékunkat”.

„Érdekes kijelentés. Mérlegeltünk, hogy a magyar válogatott tagjai milyen edzők kezei alatt dolgoztak az elmúlt évben, és ahhoz szerettük volna felállítani nemcsak a taktikát, hanem a fizikális felkészülést – ez ugye nem spanyol, hanem skandináv, a skandináv kézilabda ott van az élmezőnyben. Igyekeztünk ötvözni ezeket a szakmai irányelveket. Hogy mi a magyar kézilabda irányelve, arra a választ még én is keresem.”

A következő nagy világversenyt, a világbajnokságot egy év múlva rendezi közösen Svédország és Lengyelország.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik