Sport lineup

A Reszkessetek, betörők! uralta a filmes listákat, amikor legutóbb nyert az NFL-csapat, de most megtört az átok

ANDY LYONS / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
ANDY LYONS / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

A Cincinnati Bengals és a Buffalo Bills is bejutott a második körbe a NFL rájátszásában.

Előbbi a Las Vegas Raiderst búcsúztatta hazai pályán, és 1991 óta először nyert meccset a playoffban. Amikor a Bengals legutóbb sikerrel járt a playoffban, a hatszoros NBA-bajnokként visszavonuló Michael Jordannek még egyetlen bajnoki címe sem volt, és a Reszkessetek, betörők! állt a filmes sikerlisták élén.

Ilyen rég volt az utolsó Cincinnati-győzelem a rájátszásban:

A Bengals pontjaiból 14-et a rájátszásban újoncnak számító rúgó, Evan McPherson szerzett, aki négy mezőnygólt is bevágott, és két touchdown után a jutalompontot is behúzta. A Cinccinati irányítója, Joe Burrow két TD-passzal zárt, 34 átadásából 24 sikeres volt.

„Nem biztos, hogy mindenki felfogja a mai nap jelentőségét. A város végre ünnepelhet a csapat miatt, és sikerült lerázni a 31 éve rajtunk lévő nyomást. Sok ember számára nagyon fontos ez a nap” – mondta a meccs után Zac Taylor, a Bengals főedzője a játékosainak.

A Bengals megszakított egy hosszú nagatív sorozatot, a Raiders vesszőfutása viszont tovább folytatódott, a csapat 2002 óta nem nyert a rájátszásban.

A Buffalo csoportriválisát, a New Englandet ütötte ki otthon úgy, hogy minden támadásából touchdownt ért el, erre pedig még nem volt példa az NFL rájátszásának történetében.

A Bills a 16. játékhéten szintén megverte a New Englandet, akkor 33-21 lett a vége, és amióta Bill Belichick irányítja a Patset, az első csapat lett, amely egy idényen belül kétszer veri kétszámjegyű különbséggel.

A meccs főszereplője Josh Allen, a Buffalo irányítója volt, aki 84 százalékos pontossággal passzolt, öt TD-átadása volt (miközben csak négy pontatlan passza) és összesen 308 yardot hozott össze.

Eredmények, rájátszás, 1. forduló:

AFC:
Cincinnati Bengals – Las Vegas Raiders 26-19

 

NFC:
Buffalo Bills – New England Patriots 47-17

 

A további program:
vasárnap:
Tampa Bay Buccaneers – Philadelphia Eagles (NFC) 19.00
Dallas Cowboys – San Francisco 49ers (NFC) 22.30

 

hétfő:
Kansas City Chiefs – Pittsburgh Steelers (AFC) 2.15

 

kedd:
Los Angeles Rams – Arizona Cardinals (NFC) 2.15

 

A Tennesse Titans (AFC) és a Green Bay Packers (NFC) jövő héten kapcsolódik be a rájátszás küzdelmeibe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik