Sport lineup

Jegelték, mert nem kért oltást, erre hirtelen szükség lett rá, és egyből hős lett

ANDY LYONS / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
ANDY LYONS / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Kiváló játékkal tért vissza Kyrie Irving, a Brooklyn Nets sztárja, aki szezonbeli első mérkőzésén 22 ponttal segítette csapatát győzelemhez az NBA legutóbbi játéknapján.

Az olimpiai és világbajnok irányító eddig azért nem játszott, mert nem engedi beoltatni magát a koronavírus elleni vakcinával, márpedig a New York-i előírások szerint minden sportolónak, aki közönség előtt szerepel, legalább egy oltással rendelkeznie kell.

A Nets vezetése ezért még a szezon előtt úgy határozott, hogy egyáltalán nem számít rá. Most viszont a csapatot sújtó sérülések a vírusos esetek miatt bevetették az Indiana Pacers elleni idegenbeli találkozón.

Irvingre nagy szüksége volt a Netsnek, mely három vereség után látogatott Indianapolisba, ahol a Pacers már 19 ponttal is vezetett. A 29 éves kosaras a negyedik negyedben játszott a legjobban, ekkor tíz pontot szerzett és óriási szerepe volt csapata fordításában. A 22 pont mellett 4 gólpassz, 3 lepattanó és 3 labdaszerzés került még a neve mellé.

A brooklyniak másik sztárja, Kevin Durant 39 pontot, nyolc lepattanót és hét gólpasszt ért el, míg James Harden 18 ponttal zárt.

A Dallas Mavericks szerdán visszavonultatta legendás német kosarasának, Dirk Nowitzkinak a mezét, és az ünnepi alkalomhoz a jelenlegi csapat adta meg a kiváló alaphangot azzal, hogy meglepetésre simán, 17 ponttal legyőzte a ligaelső Golden State Warriorst.

A vendégek nagyon gyenge teljesítményt nyújtottak, mindössze 40 százalékos hatékonysággal dobtak mezőnyből, és csupán 82 pontot szereztek. Ezúttal Stephen Curry, a Warriors legjobbja is rengeteg hibával játszott, 24 mezőnydobásából mindössze öt esett a gyűrűbe. A sorozatban negyedik sikerét elérő dallasiaknál a szlovén Luka Doncic volt a legjobb 26 ponttal.

A címvédő Milwaukee Bucks is vereséggel zárta a napot, ráadásul hazai pályán maradt alul a Toronto Raptorsszal szemben. A kanadaiak vezére Pascal Siakam volt 33 pontjával, de Gary Trent Jr. (22 pont), OG Anunoby (22 pont) és Fred VanVleet (19 pont) is kiváló teljesítményt nyújtott. A házigazdáknál nem játszhatott a betegséggel küzdő, kétszeres MVP Jannisz Antetokunmpo.

eredmények:

Denver Nugets – Utah Jazz 109-115
Boston Celtics – San Antonio Spurs 97-99
Indiana Pacers – Brooklyn Nets 121-129
Portland Trail Blazers – Miami Heat 109-115
Sacramento Kings – Atlanta Hawks 102-108
Milwaukee Bucks – Toronto Raptors 111-117
Minnesota Timberwolves – Oklahoma City Thunder 98-90
Charlotte Hornets – Detroit Pistons 140-111
Orlando Magic – Philadelphia 76ers 106-116
Washington Wizards – Houston Rockets 111-114
Dallas Mavericks – Golden State Warriors 99-82

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik