Sport

Felrobbant teherautó miatt megnőtt a félelem a Dakar-ralin

DPPI Images / Red Bull Content Pool / Red Bull Content Pool via AFP
DPPI Images / Red Bull Content Pool / Red Bull Content Pool via AFP

2020 és 2021 után ismét Szaúd-Arábia ad otthont a január 14-ig tartó Dakar-ralinak, amelyen több kategória képviselői versenyeznek a világ legnehezebbnek tartott tereprali-viadalán.

Kapcsolódó
Kirúgták a begőzölt NFL-botrányhőst, aki félmeztelenre vetkőzve hagyta ott csapatát
Így ért véget Antonio Brown pályafutása a Tampa Bay Buccaneersben.

Ugyan a verseny már tart, a szervezők csak most hoztak nyilvánosságra egy balesetet, amelyről félő, hogy hamarosan azt is kijelentik, hogy terrortámadás volt.

David Castera versenyigazgató bejelentette, hogy az idei verseny hátralévő részében szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezettek be, miután múlt csütörtökön a Sodicars csapatának segélyszállító teherautója motorterében robbanás történt és a jármű kigyulladt.

Az autóban hatan utaztak, egy pilóta, Philippe Boutron súlyos lábsérülést szenvedett.

A 61 éves sportember (aki mellesleg az US Orléans labdarúgóklub elnöke) a kilencedik Dakarján indult volna, így viszont azonnal meg kellett műteni egy dzsiddai katonai kórházban.

Hogy mi okozta a robbanást, nem világos, ugyanakkor a francia külügyminisztérium éberségre szólította fel a Szaúd-Arábiába utazókat.

Nincs kizárva, hogy bűncselekmény történt. Szaúd-Arábiában továbbra is fennáll a terrorveszély. Óvatosságra van szükség a mindennapi életben

– közölte a hivatal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik