Sport koronavírus

Az angol média fogást talált Van Gerwen meséjén

Gregor Fischer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Gregor Fischer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Nagy csapás érte a Londonban zajló PDC-dartsvilágbajnokságot:  Vincent van der Voort után újabb holland versenyző, Michael van Gerwen is visszalépett, miután neki is pozitív lett a koronavírustesztje.

Kapcsolódó
Darts-vb: Van Gerwen koronavírusos lett és visszalépett
A harmadik holland, aki pozitív tesztet produkált a versenyen.

A háromszoros világbajnok azt nyilatkozta, ugyan tünetmentes, ezért akár le is tagadhatta volna a pozitív tesztjét, de nem tette, mert miközben emberek halnak meg a koronavírusban, ő továbbra is szeretne tükörbe nézni.

Vincent és én szinte ki sem mozdultunk a szállodából. Még a reggelizőbe sem mentünk le, mert úgy gondoltuk, hogy ott túl sok ember nyüzsög. Minden nap teszteltem magam. Nem tudom, honnan kaptam el a vírust. Mégis mi vagyunk a vesztesek, itt ülhetünk együtt karantéban, miközben egészen másképp képzeltük el a tornát

– mondta Van Gerwen az AD Sportwereld holland oldalnak.

Van Gerwen ezt követően rátámadt a darts-vb szervezőire, mert szerinte az egész vb egy „koronabomba”. A belépéskor ugyanis a szervezők a brit kormány határozatára hivatkozva nem tesztelik a nézőket, holott kellene, hiszen a játékosok, avagy a világbajnokság érdekében ez lenne a legfontosabb. Ehhez képest a PDC csak oltási igazolványt kér, ami nem elégséges, így látható, „olyan lyukassá vált a rendszer, mint egy szita”.

A brit média nem várt sokáig a visszatámadással, mert szinte azonnal fogást talált a holland meséjén. A dailymail.co.uk a témával foglalkozó cikkében közöl egy képet, amelyen az látszik, hogy Van Gerwen és Van Der Voort többekkel együtt bulizott karácsonykor. Először utóbbi koronavírust tesztje lett pozitív, majd Van Gerwené. Raymond van Barneveld ugyan december 23-án még kikapott 3-1-re Rob Crosstól, így kiesett, ám utána ő is koronavírus-pozitív lett. Így már három holland dartsosnál mutatták ki a vírust.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik