Sport

Álomkezdéssel szorongatták meg a címvédőt a dartsvébén

Gregor Fischer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Gregor Fischer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Ha csak azt látja az ember, hogy a címvédő Gerwyn Price 3-1-re megnyerte első meccsét a szerdán rajtoló darts-világbajnokságon, akkor azt is gondolhatná, hogy tükörsima volt a Ritchie Edhouse elleni találkozó. Ám az angol játékos meglepően jól kezdett és megizzasztotta azért walesi riválisát.

Price-nak ugyanis gondjai akadtak eleinte a kiszállókkal, Edhouse pedig közben eléggé felspannolta magát, az első szettet 3-0-ra nyerte, és a másodikban is nagy csatára késztette Price-t, akinek akkor még csak a saját kezdéseinél ment a játék (3-2-vel egyenlített). Edhouse a harmadik játszmában is 2-0-ra vezetett Price ekkor azonban beindult:

innentől kezdve már nem veszített leget sem veszített a mérkőzés során és továbbjutott, noha a közönség egyértelműen Edhouse-nak szurkolt.

Kulcspillanatban jött egy 130-as kiszálló Price-tól:

Az előtte lévő mérkőzésen a korábbi kétszeres világbajnok Adrian Lewis is szetthátrányból fordítva nyert 3-1-re és lépett tovább a következő körbe.

Míg Lewis az első körből lépett tovább és csütörtökön már ismét játszik (Gray Anderson ellen), addig Price a másodikból (Edhouse-nak két mérkőzése is volt a nyitónapon), a címvédőt így majd csak a két ünnep között láthatjuk majd ismét a tábla előtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik