Sport

Nemi erőszakkal vádolják a franciák olimpiai bajnok úszóját

Úgy látszik, az uszodák világa nem csak Magyarországon rejtegetett titkokat. Franciaországban most egy öt éves esetre derült fény, amely miatt a franciák kétszeres olimpiai bajnok úszóját vádolják egy kiskorú ellen elkövetett nemi erőszakkal. A CNews francia hírcsatorna információja szerint a 2016-ban visszavonult Yannick Agnel 2014 és 2016 között együtt edzett a kelet-franciaországi Mulhouse-ban a sértettel, aki a feltételezett erőszak elkövetésének időpontjában, 2016-ban még nem volt 15 éves.

A csütörtöki, párizsi őrizetbe vételről több francia sajtóorgánum – köztük a L’Equipe – beszámolt, adta hírül az MTI. A sportlap arról írt, hogy a vizsgálat annak nyomán indult most, hogy az úszótárs beperelte Agnelt, és már számos jelenleg is aktív, illetve visszavonult úszót kihallgattak az ügyben.

A 29 éves úszó a 2012-es londoni nyári játékokon 200 méter gyorson győzött, illetve a 4×100-as francia gyorsváltóval is aranyat nyert.

Emlékezzünk, Magyarországon először 2013-ban Szepesi Nikolett életrajzi könyve robbantott ki botrányt – az úszónő többek közt azt állította, hogy edzője edzésen, kiszolgáltatott helyzetben molesztálta –, majd 2016-ban a szövetségi Kis László 1963-as nemi erőszak ügye látott újra napvilágot. Az utolsó botrányt pár hónapja Cseh László robbantotta ki, amely aztán elsőpörte, lemondásra kényszerítette Turi György mesteredzőt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik