Sport koronavírus

Magyar Nemzet: lélegeztetőgépre került Csollány Szilveszter

DAMIEN MEYER / AFP
DAMIEN MEYER / AFP

Megfertőződött koronavírussal Csollány Szilveszter, az olimpiai bajnok tornász állapota súlyos, lélegeztetőgépre került, írja a Magyar Nemzet.

A lap november 23-án telefonon kért tőle interjút, akkor az 51 éves korábbi sportoló türelmet kért, mert gyengélkedett. Múlt hétfőn sms-ben azt üzente, hogy kórházban van, így továbbra sem tud nyilatkozni, keresték most hétfőn is, ezúttal már nem válaszolt. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy előbb Sopronban kezelték, majd Budapestre szállították.

A Magyar Nemzet és a 24.hu is kereste a Magyar Torna Szövetséget, sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták a Csollány Szilveszterrel kapcsolatos hírt.

Csollány első nagy sikerét az 1990-es lausanne-i Európa-bajnokságon érte el, ahol gyűrűn bronzérmet szerzett. Két évvel a barcelonai olimpián egyéni összetettben és csapatban a 9., gyűrűn a 6., lólengésben a 7. lett. Ugyancsak 1992-ben, a párizsi világbajnokságon, gyűrűn ezüstérmet, a budapesti Eb-n bronzérmet nyert.

Az atlantai olimpián már ezüstérmet akasztottak a nyakába, az 1998-as szentpétervári Eb-n végre felállhatott a dobogó legfelső fokára. Bár az 1999-es világ- és a 2000-es Európa-bajnokságon csak ezüstérmet nyert, a sydney-i olimpián már ő volt a legjobb.

Pályafutása zárásaként 2002-ben a debreceni Főnix Csarnokban a világbajnoki elsőséget is megszerezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik