Sport

Davis-kupa: vereséggel kezdtünk a horvátok ellen

facebook / huntennis
facebook / huntennis

Azt követően, hogy a Davis-kupa döntő torinói csoportküzdelmeiben a magyar férfi válogatott szombaton óriási csatában 2-1-re kikapott Ausztráliától, vasárnap Horvátország ellen léptek pályára teniszezőink.

Kapcsolódó
Világraszóló bravúrral kezdtek a magyarok a Davis Kupán
A világelitben szerepel a magyar válogatott, Piros Zsombor egyből nagy skalpot gyűjtött be.

A 2005-ben és 2018-ban DK-bajnok horvátok csütörtökön 3-0-ra verték az ausztrálokat, ráadásul mivel legjobbunk, az ATP-világranglista 40. helyén álló Fucsovics Márton szombaton megsérült, Köves Gábornak cserélnie is kellett.

A kapitány elsőként az eddig csak párosban szóhoz jutott Marozsán Fábiánt küldte pályára, aki Nino Serdarusiccsal szállt szembe. A világranglistán 359. magyar – aki nemrég elődöntős volt a bergamói challenger-tornán -, valamint 242. helyen álló ellenfele is stabil adogatójátékokkal kezdett, az első bréklabda a 24 éves ellenfél előtt adódott. Ő élt is a lehetőséggel, majd nem sokkal később kiszerválta a 35 perces játszmát.

A folytatásban a nézőtérről egy rezesbanda által is támogatott Serdarusic rontott kevesebbet, és a tavalyi magyar bajnok 3:3-nál – némi balszerencsével – elvesztette az adogatását. Az ellenfél 5:3 után már nem ingott meg, és 1 óra 11 perc elteltével a hetedik ászával lezárta a mérkőzést.
A horvátok ezzel a megnyert találkozóval már biztosan csoportelsők, azaz bejutottak a negyeddöntőbe, amelyben hétfőn az E csoportban győztes olaszokkal szállnak szembe.

A magyar-horvát párharc második meccsén Piros Zsombor (282.) csap össze a 2014-ben US Open-bajnok Marin Ciliccsel (30.) a Pala Alpitourban.

A Davis Kupa negyeddöntőjébe a hat csoportgyőztes mellett a két legjobb második kerül be.

Davis Kupa, D csoport, 2. forduló:

Horvátország-Magyarország 1-0 – állás az első egyes után

Nino Serdarusic-Marozsán Fábián 6:4, 6:4
később:
Marin Cilic-Piros Zsombor
Mate Pavic, Nikola Mektic-Marozsán Fábián, Nagy Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik