Sport

Hiába a nagy bravúr, kikapott a magyar Davis Kupa-csapat

Alessandro Di Marco / EPA / ANSA / MTI
Alessandro Di Marco / EPA / ANSA / MTI
Piros Zsombor bravúrgyőzelme után Fucsovics Márton óriási csatában kikapott, végül a Piros, Marozsán Fábián kettős nem bírt az esélyesebb ausztrálokkal, akik így 2-1-re nyertek a Davis Kupa-döntő torinói csoportküzdelmeiben, írta az MTI.  

Azok után, hogy Piros Zsombor szetthátrányból fordítva bravúros győzelmet aratott John Millman ellen, a második szombati meccsen a világranglista-40. Fucsovics és a 34. Alex de Minaur csapott össze egymással.

Kapcsolódó
„Remélem, meghalsz, és elégsz a pokolban” – Babos Tímea megmutatta, milyen gyalázkodó üzeneteket kap
A magyar teniszező azt mondja, szomorú, hogy az embereknek nincs jobb dolguk, mint hogy másokat bántsanak, kritizáljanak.

Az ausztrál nagy nehezen 67 perc alatt hozta az első szettet 7:5-re, Fucsovics azonban nagyszerűen folytatta és 6:2-vel egyenlített. A döntő játszma rövidítésben dőlt el, De Minaur 5-1-re meglépett, innen pedig már nem volt visszaút a magyar számára. A heroikus küzdelem 3 óra 6 percig tartott.

A harmadik meccsre Köves Gábor kapitány eredetileg Fucsovics Márton és Marozsán Fábián duóját nevezte Alex Bolttal és John Peersszel szemben. Fucsovics azonban hosszú meccset vívott, így Piros Zsombor lett Marozsán párja.

A mérkőzés végül döntő szettben dőlt el: Marozsán adogatásánál bréklabdához jutott az ellenfél, amelyet ki is használt (1:3). Innen pedig már nem engedte ki a kezéből a mérkőzést.

A válogatott vasárnap 10 órától a csütörtökön Ausztráliát 3-0-ra verő horvátokkal csap össze a D csoportban. A trió győztese hétfőn az E csoportban szereplő Egyesült Államok, Olaszország, Kolumbia hármas bajnokával találkozik a negyeddöntőben, ahová a hat csoportgyőztes mellett a két legjobb második kerül be.

Davis Kupa, D csoport, 1. forduló

Ausztrália – Magyarország 2-1
John Millman – Piros Zsombor 6:4, 4:6, 3:6
Alex de Minaur – Fucsovics Márton 7:5, 2:6, 7:6 (7-2)
Alex Bolt, John Peers – Piros Zsombor, Marozsán Fábián 6:3, 6:7 (11-13), 6:3

 

Az állás:
1. Horvátország 2 pont/1 mérkőzés (3-0)
2. Ausztrália 2/2 (2-4)
3. Magyarország 0/1 (1-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik