Sport

„Ezekkel a módszerekkel én nem értek egyet, ne keverje bele a nevemet, Turi úr”

Kovács Tamás/MTI
Kovács Tamás/MTI

Shane Tusup arra kérte kollégáját, Turi Györgyöt, hogy ne mossa össze a nevét a tanítási módszereivel.

Turit több egykori tanítványa is azzal vádolja, hogy testi és lelki fenyítéssel törte meg őket az edzéseken. A mesteredző a 24.hu-nak adott nagyinterjújában felemlegett Tusupot is, aki Hosszú Katinkával rendkívül sikeres volt.

Shane Tusup hogyan tudta elérni Katinkával a világraszóló eredményeket? Mert kezében volt az ostor is, és a cukor is

– mondta lapunknak Turi.

Kapcsolódó
Turi György: Ez vagyok én, a lelki terrorista
Cseh Lászlóval készült beszélgetésünk óta az egyik legsikeresebb magyar úszóedzőt egyre-másra vádolják korábbi versenyzői. Verésről, megtörésről, molesztálásról beszélnek. Négy évtizedes karriert áttekintő nagyinterjúnk.

Az amerikai szakember azonban Instagram-oldalán egy rövid sztoriban közölte, hogy ő nem ért egyet az edző módszereivel, ezért ne is mossa össze a nevével az ilyesmit.

„Sajnálattal hallom, hogy mik történtek fiatal lányokk és fiúkkal. Turi úr, arra kérem, ne keverje bele a nevemet. Ezekkel a módszerekkel én nem értek egyet, épp ezért soha nem is alkalmaztam hasonlót. Köszönöm”

– írta Tusup.

Turi György ügyét egyébként a Kőbánya SC is elnökségi ülésén tárgyalja majd, ahogyan a Magyar Úszószövetség is tette csütörtökön. Utóbbinál felfüggesztették Turi alelnöki tevékenyéségét és ötfős bizottságot hoznak létre az ügy kivizsgálásához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik