Sport

Ha megoldható lenne, Máthé Dominik szelfizne Lionel Messivel

Fotó: MKSZ / Kovács Anikó
Fotó: MKSZ / Kovács Anikó
21 játékossal készül a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely pénteken Bosznia-Hercegovina ellen vív felkészülési mérkőzést, de a fő cél természetesen a jövő januári, hazai Európa-bajnokság lesz.

Gulyás István szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta, szerinte két hónap múlva a csapat ütőképes lesz.

Kapcsolódó
Véget ért a bikinibotrány, változott a mezszabály strandkézilabdában
A női játékosoknak bikinialsó helyett rövidnadrágot kell viselniük.

„Azt gondolom, ha addig nem történik sérülés, és mindenki egészséges lesz, akkor nyugodtan várhatjuk az Európa-bajnokságot. Bízom benne, hogy a védekezésünk stabil lesz, illetve mögötte a kapusteljesítmény is, ahogyan eddig. Most már támadásban is elég sok variációs lehetőségünk van. Reménykedem, hogy minden poszton, illetve a játék minden elemében fel tudjuk venni a versenyt az ellenfeleinkkel” – fogalmazott.

A szakember a Digi Sportnak elmondta, nagyon örül Sipos Adrián formájának, a beállós a nyáron Tatabányáról igazolt Veszprémbe.

„Nagyobb önbizalma lett, jól szállt be a Veszprémbe és Ligetvári Patrikkal egyre többet játszanak egymás mellett a védelemben, ami hasznára lehet a válogatottnak is” – vélte a kapitány.

Kapcsolódó
Először játszhat női kézis a férfiak bajnokságában
Hosszú procedúra volt, de végül megkapta az engedélyt.

Máthé Dominik, a norvég Elverum játékosa is nagyszerű formában van, az eddigi hat BL-mérkőzésén 28 gólt szerzett. Tőle Gulyás azt várja, hogy folyamatos legyen a fejlődése, és akkor nem lesz probléma a karrierjével.

„Készen állok arra, hogy a válogatott húzóembere legyek. Boldog vagyok, hogy most már első számú jobbátlövő lehetek” – nyilatkozta a 22 éves játékos, akinek nagy tervei vannak az Európa-bajnokságon.

Ha jól játszunk, ott az esély az elődöntőre vagy a döntőre is, de ehhez nagyon hosszú út áll még előttünk

– mondta.

Miután a jövő nyártól a PSG-t erősíti, a Digi Sport rákérdezett, hogy el tud-e képzelni egy a közös szelfit Lionel Messivel.

Ha megoldható, majd kérek egy közös képet tőle

– mosolyodott el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik