Sport

A Fradi nem felejtett, idegenben verte a BL-riválist

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

A Ferencváros 30-26-ra nyert a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában, szombaton.

Ez volt az FTC századik győzelme a legrangosabb európai kupasorozatban, és a mostani idényben továbbra is veretlen.

Kapcsolódó
Viccet csinált a BL-ből a Győr és 22 góllal nyert
A magyar csapat elképesztő sorozata tovább folytatódik.

A vendégek keretéből Kovacsics Anikó és Tóth Nikolett, a hazaiakéból Armelle Attingré és Nikolina Vukcevic hiányzott. Tavasszal éppen a Buducnost búcsúztatta az FTC-t a BL nyolcaddöntőjében, de a nyári szünetben megváltoztak az erőviszonyok, mert a montenegrói együttes igencsak meggyengült. Ennek megfelelően a magyar bajnokcsapat 5-1-re ellépett a találkozó elején, de egy időkéréssel és kapuscserével a hazaiak némileg megtörték ellenfelük lendületét, sőt 7-7-nél egyenlítettek.

A folytatásban lassan, de biztosan ismét elhúzott a Ferencváros, ám pontatlanságai miatt nem tudott magabiztos előnyt kidolgozni. Elek Gábor is időt kért és több poszton cserélt, a rendkívül lelkes hazaiak azonban a továbbiakban is kihasználták a vendégek hibáit, és a szünetben döntetlen volt az állás, írja tudósításában az MTI.

A második félidő elején a meccs során először átvette a vezetést a továbbra is kevesebbet hibázó Buducnost, amely megérezte, hogy öt sima vereség után ezúttal lehet esélye a pontszerzésre a BL-ben, ezért nagyszerűen küzdött. Janurik Kinga védéseire és szélsőinek góljaira alapozva ugyanakkor megint az FTC került előnybe, majd az átlövők is egyre hatékonyabbá váltak, ezzel eldöntötték a vártnál sokkal szorosabb mérkőzést.

A mezőny legeredményesebb játékosa a Ferencváros világbajnok holland jobbszélsője, Angela Malestein volt kilenc góllal, Klujber Katrin hétszer talált be. Janurik 14 védéssel járult hozzá a sikerhez.

BL-csoportkör, 6. forduló, A csoport

Buducnost Podgorica (montenegrói) – FTC-Rail Cargo Hungaria 26-30 (13-13)

lövések/gólok: 49/26, illetve 50/30
gólok hétméteresből: 9/8, illetve 3/1
kiállítások: 10, illetve 6 perc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik