Sport

Végig vezetve nyert BL-rangadót a Veszprém

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

A Telekom Veszprém házigazdaként 28-23-ra legyőzte csütörtökön a német Flensburg csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában.

A hazaiaktól Dejan Manaszkov, a vendégek keretéből Magnus Röd, Franz Semper, Lasse Möller és Göran Sögard Johannessen hiányzott.

A Veszprém remek védekezéssel, Rodrigo Corrales pedig három védéssel kezdett, így a németek több mint nyolc perc után, 4-0-s hátrányban lőtték első góljukat. Maik Machulla flensburgi vezetőedző a 11., majd a 16. percben is időt kért, mert bár a házigazdák támadásban elkövettek néhány kisebb hibát,

kiváló védekezésüknek köszönhetően tovább növelték előnyüket (10-3).

Kapusának lecserélésével létszámfölényes támadójátékra állt át a vendégcsapat, de ez sem vezetett eredményre, mert bár a különbség nem nőtt tovább, a szünetben 14-8-ra vezetett a Veszprém.

A második félidőben némileg visszaesett a hazai támadások hatékonysága, ám ez nemsokára megváltozott, az egyiptomi Omar Jahja, valamint a védekező-specialista Sipos Adrián duplázott (18-9), ezért a németek csakhamar a harmadik idejüket is kikérték.

Az izlandi Teitur Örn Einarsson góljaival tartotta hét-nyolc gólos hátrányát a Flensburg, majd egy 4-0-s sorozattal felzárkózott 23-18-ra. Momir Ilic vezetőedző előbb időkéréssel, majd cserékkel rendezte a sorokat, ennek köszönhetően csapata ismét ellépett hét találattal, és végig vezetve 28-23-ra nyert.

A veszprémiek remek védekezését felértékeli, hogy kiállítás nélkül hozták le a mérkőzést.

A mezőny legeredményesebb játékosa a veszprémi Manuel Strlek volt hét góllal, Omar Jahja és Rasmus Lauge Schmidt négy-négy találattal, a túloldalon Einarsson öttel zárt. A kapusok közül Corrales 13, a németeknél Benjamin Buric 14 védést mutatott be.

A két együttes 13. alkalommal találkozott egymással tétmeccsen: két döntetlen és három Flensburg-siker mellett a Veszprém nyolcadszor nyert.

A négy győzelemmel és egy vereséggel álló Telekom Veszprém egy hét múlva a román Dinamo Bucuresti otthonában lép pályára, a két sikerrel, két döntetlennel és egy vereséggel rendelkező Pick Szeged pedig jövő szerdán az előző idényben BL-döntős dán Aalborg HB-t látja vendégül.

eredmény, csoportkör, 5. forduló, A csoport:

Telekom Veszprém – SG Flensburg-Handewitt (német) 28-23 (14-8)
lövések/gólok: 47/28, illetve 40/23
gólok hétméteresből: 2/2, illetve 1/1
kiállítások: 0, illetve 10 perc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik