Sport

Szégyelli ostobaságát, börtönbüntetést kaphat a tömegbalesetet okozó Tour-szurkoló

Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP
Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP

Pénteken, Brestben áll bíróság elé az a 31 éves francia nő, aki a júniusban egy belógatott tábla miatt tömegbalesetet okozott a Tour de France francia kerékpáros körversenyen.

Kapcsolódó
Egy szurkolói tábla okozott tömegbalesetet a Tour de France-on
A hajrára is maradt egy óriási bukás.

A bukás Landerneau városának egy keskeny útján, a célvonal közelében történt, amikor a nő egy táblával jelenet meg, hogy a tévén keresztül így üzenjen a németországi rokonoknak.

Azonban nem vette észre, mennyire belóg a pályára, így a németek négyszeres időfutam-világbajnoka, Tony Martin beleakadt és elesett. A bukásban több tucat versenyző érintett volt, köztük a spanyol Marc Soler, aki mindkét karját eltörte.

A nő ezután elmenekült a helyszínről, és négy napig bujkált és csak azután adta fel magát. A jelentések szerint a nőt 23 ezer dollár (15 ezer euró) pénzbüntetésre és akár egy év börtönbüntetésre is ítélhetik.

A vádlott – akinek kilétét a gyalázkodások elkerülése végett még mindig titokban tartják – azt mondta az ügyésznek, hogy szégyelli ostobaságát.

A Tour de France szervezője fontolóra vette, hogy beperli a nőt, végül a helyzet megnyugtatása érdekében úgy döntött, hogy eltekint ettől.

A profi kerékpárosok szakszervezete, a CPA azonban kitart a per mellett, és 1 euró szimbolikus kártérítést követel, ezzel is üzenetet küldve azon szurkolóknak, akik hasonló veszélyes helyzetet teremtenek egy-egy viadalon.

Egy sportoló hónapokig készül a versenyre, egyszerűen elfogadhatatlan, hogy valaki a népszerűség érdekében egy pillanat alatt szétzúzza a munkáját

– mondta Gianni Bugno elnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik