Sport

Őrizetbe vették a szurkolót, aki tömegbukást okozott a Tour de France-on

Őrizetbe vették azt a nézőt, aki táblájával tömegbukást okozott a Tour de France országúti kerékpáros körverseny szombati nyitószakaszán.

Kapcsolódó
Egy szurkolói tábla okozott tömegbalesetet a Tour de France-on
A hajrára is maradt egy óriási bukás.

Kevesebb mint 46 kilométerrel a cél előtt Tony Martin felakadt az útra betartott táblán és elesett. A bukásban több tucat versenyző érintett volt, és mivel az eset a mezőny legelejében történt, az egész karaván megtorpant. Az MTI cikke szerint a balesetben földre került Primoz Roglic, aki folytatni tudta a versenyt, de a német Jasha Sütterlin is, akit kézsérüléssel kórházba szállítottak, a spanyol Marc Soler pedig teljesítette ugyan a szakaszt, de másnap már nem állt rajthoz.

A táblát tartó nő még a rendőrök kiérkezése előtt elhagyta a helyszínt, csakhogy pontos személyleírást tettek róla közzé, és gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás miatt indult ellene eljárás.

Szerdán a cyclingnews szakportál az RTL-re hivatkozva közölte: a nőt azonosították, megtalálták és őrizetbe vették Landerneau-ban, és 1500 eurós (közel 527 ezer forintos) pénzbírsággal szankcionálják, amennyiben az érintettek sérülései nem vezetnek három hónapon túlra nyúló keresőképtelenséghez.

Az érintett versenyzők közül Soler már jelezte, hogy gondolkoznak a szurkoló beperlésén, sőt a Tour igazgatóhelyettese, Pierre-Yves Thouault is jogi eljárást helyezett kilátásba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik