Sport

Golovin magabiztosságot adna a lányoknak, hogy elhiggyék, ők a legjobbak

A múlt héten keretet hirdetett, péntek óta pedig már edzéseket vezényel a magyar női kézilabda-válogatott új szövetségi kapitánya, Golovin Vlagyimir.

Kapcsolódó
Golovin: Nem vagyok brutális, de ha kell, az leszek
A női kézisek új kapitánya, Golovin Vlagyimir akkor érkezett Magyarországra, amikor a Bye-Bye Szása volt a legnagyobb sláger, mégsem éreztette vele senki, hogy orosz. A szurkolóktól azt kéri, hogy akik bíznak benne, azok a játékosokhoz is ugyanígy viszonyuljanak.

„Ebből a csapatból mindenkit ismerek, csupán két emberrel nem dolgoztam korábban” – nyilatkozta a Digi Sportnak a nemrég kinevezett szakember, aki a juniorokkal világ- és Európa-bajnokságot nyert 2018-ban és 2019-ben.

Tudom, hogy mindenki azt várja, hogy a következő világversenyen ugyanez bekövetkezik a felnőtteknél is. De ez nem teljesen így van, nagyon sok munka kell hozzá.

Bár nem hiszem, hogy nagy különbség van a junior és felnőtt játékosok között, azonban a lelkiviláguk az biztosan más. Próbálunk javítani a játékon, próbálunk magabiztosságot adni a csapatnak, hogy hogy a lányok elhiggyék, ők a legjobbak. Ha elhiszik, hogy bármire képesek, akkor óriási eredményeket érhetnek el” – mondta.

Kapcsolódó
„Amikor a Fradi megkeresett, más már nem létezett számomra”
Interjú Pásztor Zsófiával, a női kéziválogatott új technikai igazgatójával a játékoskori élményeiről, a sydney olimpia csalódásáról, a Masters-Eb túléléséről.

A keret nagy visszatérője Planéta Szimonetta, aki legutóbb a 2018-as Európa-bajnokságon lépett pályára a válogatottban, majd makacs Achilles-ín-sérülés miatt mindkét lábát meg kellett operálni, és csak idén május elején, 791 nap elteltével térhetett vissza.

„Hihetetlen volt, amikor beértem az öltözőbe és közölték, hogy behívót kaptam. Az érzés leírhatatlan volt, azt hittem viccelnek” – mesélte.

Golovin elmondta, a fiatal Planétával már dolgozott.

Eltökélt, amit akar, azt többnyire eléri. Biztos vagyok benne, hogy segítségére lesz a csapatbak.

A magyar válogatott szerdán, Érden Portugália ellen kezdi meg az Európa-bajnoki selejtezőt, vasárnap pedig Szlovákiában, Nagytapolcsányban lép pályára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik