Sport

Édesanyját szidta, már a sajtótájékoztatón lecsapta riválisát a bokszoló

Ronald Martinez / Getty Images / AFP
Ronald Martinez / Getty Images / AFP

Canelo Alvarez és Caleb Plant novemberben a ringben döntheti majd el, melyikük a profi ökölvívók nagyközépsúlyú kategóriájának a királya, de boksztudásukból már kedden ízelítőt adtak egymásnak, az esemény keddi felvezető sajtóeseményén ugyanis szóváltásuk ütésváltásba torkollott.

Az ősz legjobban várt csatáján a mexikói Alvarez a Bokszvilágtanács (WBC), a Bokszvilágszövetség (WBA) és a Bokszvilágszervezet (WBO) öveit teszi kockára, míg az amerikai Plant a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) vb-címét dobja be a közösbe.

A másfél hónap múlva esedékes meccset a jelek szerint nem csupán a rajongók és a szakírók várják izgatottan, hanem a két sportoló is, akik feszültségüket egymáson igyekeztek levezetni a Beverly Hilton Hotel kertjében rendezett beharangozó eseményen.

Az MTI tudósítása szerint a bokszolók már a sajtótájékoztató előtt hangosan és durván szidták egymást, majd miután Plant riválisa édesanyjára tett – nyomdafestéket nem tűrő – megjegyzést, a mexikói nem tudta tovább türtőztetni magát, és két kézzel ellökte ellenfelét, amire a válasz egy bal horog volt a másik oldalról.

Alvarez az ütés elől elhajolt, majd az amerikai tisztán hagyott fejét eltalálta. Ekkor léptek közbe a két sportoló stábjának tagjai, és szétválasztották a feleket.

A gyors ütésváltásból egyértelműen Plant jött ki rosszabbul, mivel a napszemüvege összetört, a jobb szeme alatt kicsit szétnyílt a bőr.

Az 56 győzelem és két döntetlen mellett mindössze egyetlen vereséget szenvedett Alvarez, illetve a 21 profi meccs után is hibátlan Plant november 6-án a Las Vegas-i MGM Grandben mérkőzik meg egymással a négy legnagyobb prof bokszszervezet címeinek egyesítéséért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik