Sport

„Elnyomva éreztem magam, nem számított a szavam” – Burián Katalin is edzőt váltott

Illyés Tibor/MTI
Illyés Tibor/MTI

Nagy változások történtek a magyar úszósportban az elmúlt héten, ugyanis Milák Kristóf és Késely Ajna is edzőt váltott, előbbi Virth Balázs, utóbbi a visszavonult Bernek Péter tanítványa lett.

Kapcsolódó
Virth Balázst választotta edzőjének Milák Kristóf
Az olimpiai bajnok maga keresett megfelelő szakembert a folytatásra.

Hétfő reggel a Nemzeti Sport tette közzé, hogy újabb úszó döntött úgy, hogy lecseréli edzőjét, Burián Katalin korábbi csapattársával, Grátz Benjáminnal folytatja munkát.

„Úgy éreztem, nem kapom meg azt a figyelmet az edzőmtől, amit megérdemeltem volna az eredményeim után, ráadásul egyedüli lányként úsztam egy nagy csapatban, és ez senkinek sem volt könnyű.

Elnyomva éreztem magam, nem számított a szavam, az elmúlt egy-két évben már nem éreztem jól magam Plagányi Zsolt csapatában. El is fáradt a kapcsolatunk, s bár többször is próbáltam vele megbeszélni a nézeteltéréseinket, és hogy min változtassunk az edzéstervben, mire lenne szükségem, nem történt változás”

– mondta Burián a váltás okáról.

A beszélgetésből azért kiderül, hogy békésen váltak el egymástól útjai Plagányi Zsolttól, akinek hálás minden korábbi erőfeszítéseiért Burián. A jövőben azonban Grátz mellett tette le a voksát, aki új dolgokat hozhat az edzésekbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik