Sport

Az 57 éves, veseátültetett sportolónő versenyre hívta az egészségeseket

Berente Judit, az év parasportolója 25 éve él az új vesével. Szervátültetettként élete részévé vált a testmozgás, ezért most nem csak virtuális versengésre buzdít.

Az idén a szervátültetettek téli világjátékán három aranyérmet szerző 57 éves sportolónő Millió lépés az életért címmel tett közzé egy kihívást.

Az augusztus 23-tól, a tokiói paralimpia rajtjától október 30-ig tartó tíz hetes program tíz szakaszból áll. Egy szakasz egy hétig, hétfőtől vasárnapig tart és egyénileg vagy 5 fős csapatokban lehet résztvenni rajta sétálva, fuva, vagy a kerékpározástól az úszáson, vitorlázáson át akár a táncig további 113 féle különböző mozgásformát lépésszámmá alakítva.

A milliolepes.hu weboldalon vagy a „milliólépés” okostelefonos alkalmazás segítségével lehet rögzíteni és lépéssé, illetve valós távolsággá átalakítani a különböző mozgásformákat, így a résztvevők virtuálisan gyűjthetik majd a kilométereket, az így megtett képzeletbeli útjukat pedig térképen követhetik.

Minden szakasznak van egy szervátültetettekből álló kihívó csapata, akikkel összemérhetik a résztvevők a tudásukat, és egy-egy szakasz lezárultával egyéni és csapat győztest hirdetnek a szervezők a megtett lépések száma alapján.

A kihívás célja, hogy az egészséges és szervátültetett emberek együtt mozduljanak meg egy jó ügyért: a COVID sújtotta szervátültetett gyermekek és felnőttek megsegítésére valamint a betegedukációs és egészséges életmódot oktató programjaink támogatása érdekében.Hajrá!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik