Sport

Biztonsági autóra is szükség volt a túraautó-világkupa Magyar Nagydíján

Balogh Zoltán/MTI
Balogh Zoltán/MTI

Biztonsági autóval együtt körözött a túraautó-világkupa (WTCR) Magyar Nagydíjának mezőnye az első vasárnapi versenyen. A hetedik körben Rob Huff kocsijának bal első kereke tört ki, ez a baleset okozta a fennforgást. A biztonsági autó egészen a 12. körig pályán maradt, így az utolsó két kör maradt a helyezkedésre.

A magyarok közül Michelisz Norbert és Tassi Attila is pontszerző helyen zárt, előbbi hatodik, utóbbi 13. lett. Mellettük Boldizs Bence állt még rajthoz a Zengő Motorsport képviseletében, ő 17. helyen ért célba. Az első versenyt a pole-ból rajtoló belga Gilles Magnus (Audi) nyerte meg a spanyol Mikel Azcona (Zengő Motorsport) és a francia Yann Ehrlacher (Lynk & Co) előtt.

A második futamot Huff a bokszutca végéről kezdte, így sok reménye nem lehetett, ellentétben a harmadik helyről induló Michelisz Norbertnek, akit viszont kilöktek az első körben, így a mezőny végére csúszott. A versenybírók ugyan vizsgálták az esetet, a futam alatt nem hoztak döntést. Michelisz végül a 14. helyre küzdötte föl magát, Tassi 10., Boldizs 19. lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik