Sport

Nagy Viktor: Nem szeretem visszanézni a meccseimet, mert kicsit kellemetlen, amikor kívülről látom magam

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Olimpiai bronzéremmel zárta pályafutását Nagy Viktor, aki Tokióban a harmadik helyért vívott meccsen szédületes teljesítményt nyújtott a spanyolok ellen.

Kapcsolódó
Nagy Viktor sírva köszönt el
Elképesztő teljesítményt nyújtott pályafutása utolsó meccsén a magyar kapus.

A búcsúzó vízilabdakapus a Mokka vendége volt, és természetesen szóba kerültek a meccseken látott magánszámai, amikor egy-egy védés után magát hergelte be, és ezzel még jobban elbizonytalanította az ellenfeleket.

Nem szeretem visszanézni a mérkőzéseimet, mert kicsit kellemetlen, amikor kívülről látom magam. Nekem néha sok, de nagyon sok pozitív visszajelzést kapok, és mindenkinek tetszik. Lehet, hogy később majd vicces lesz visszagondolni erre. Volt időszak, amikor megpróbáltam ezzel leállni, de be kellett látnom, hogy ez vagyok én

– nyilatkozta Nagy.

Elárulta, hogy már 4-5 éve eldöntötte, hogy a tokiói olimpia után, egy fényes éremmel a tarsolyában szeretné befejezni a pályafutását, és úgy érzi, ezzel a bronzzal a csúcson vonult vissza. Nagy Viktor szerint 37 évesen már fizikálisan és mentálisan is megérett arra a szintre, hogy felismerte, korábban mit és hogyan kellett volna másképp csinálnia.

„Egy kapusnak dominálnia, irányítania kell, és időnként előfordul, hogy  le kell szúrni a csapattársakat. Viszont egy idősebb, sok mindent megnyert játékossal szemben ez nem megy, amikor az ember még fiatal. A mai eszemmel keményebb lettem volna akkoriban”.

A görögök elleni, rosszul sikerült olimpiai elődöntő után a magyar csapat játékosai maguk alatt voltak, de aztán pár óra alatt összerakták magukat, és a bronzmeccsen remek játékkal verték meg a spanyolokat. Nagy Viktor azt mondta, a bronz nem a legfényesebb, de a legértékesebb érem számára, ami központi helyet kap a kollekciójában.

Szóba került a tavaly elhunyt Benedek Tibor is, akivel Nagy 2013-ban világbajnokságot nyert, el is mondta a könnyeivel küszködve, milyen hálás volt Benedeknek, mert olyan bizalmat kapott tőle, mint senki mástól, és nála lett első számú kapus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik