Sport

Pofátlanul zseniális gólt lőtt Nagy Viktornak a 18 éves pólós

Bár a vízilabda Magyar Kupa B csoportjában a Szolnoki Dózsa 9-7-re legyőzte a BVSC-t, a meccs jelenetét a fővárosiak 18 éves játékosa, Batizi Benedek hozta össze.

A fiatal pólós 4-4-es állásnál észrevette, hogy a Szolnok rutinos kapusa, Nagy Viktor elhagyta a kapuját, hátha le tudja halászni az indítást, és a félpályán túlról megtréfálta őt.

A Vlv-nek nyilatkozva Batizi azt mondta, bár észlelte, hogy edzője arra biztatja, hogy passzoljon a megúszó társnak, de gyorsan mérlegelte a lehetőségeket, és végül bátor döntést hozott.

Nem valószínű egyébként, hogy még egyszer meg merném próbálni, de nagyon örülök, hogy most megtettem. (…) Azóta is hallom a csapattársaimtól: még mindig nem hiszik el, hogy ezt meg mertem csinálni. Pozitív nagyon a visszhang, a továbbiakban sokat fogok tudni töltekezni ebből a sikeres akcióból

– nyilatkozta Batizi a góljáról.

A fifikás megoldás elszenvedője, Nagy Viktor azt mondta, le a kalappal ellenfele előtt, aki tökös, vagány megoldást választott.

Tapasztaltabb játékosok ritkán próbálkoznak ilyesmivel, mert túl nagy a kockázat, százból, ha egyszer sikerül egy ilyen megoldás. Én éppen ezért tudatosan húzódom ki ilyenkor, ijesztek kicsit, igyekszem elbizonytalanítani a támadó játékost, esetleg megszerezni a nem teljesen pontos passzt, mindenesetre abban a tudatban, hogy a kapura lövéssel ilyenkor nem nagyon próbálkoznak. Hozzátartozik a történethez, hogy hosszú idő után először játszottunk szabadtéren, és ez egészen más, mint a fedettben, az ember kicsit elveszíti a térérzékét. Ez történt most is, elmértem a távolságomat a kaputól, így a saját csapdámba estem bele

– magyarázta a világ- és Európa-bajnok Nagy. Aki egyébként gratulált Batizinek, de azt üzente neki, hogy ne sokszor próbálkozzon ezzel a megoldással, mert ritkán fog ennyire jól sikerülni.

Kiemelt kép: Kisbenedek Attila / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik