Sport

A sportág nagyhatalmait előzték meg a magyar footballgolfosok a vébén

24.hu
24.hu

A legtöbb sportrajongó a labdarúgó Európa-bajnokság és a tokiói olimpia miatt várta az idei nyarat, de a footballgolfosok a sportág világbajnokságát tették az első helyre.

A német határ mentén fekvő cseh városban, Rumburkban 12 nemzet 275 sportolója, köztük 27 magyar (a küldöttség tagja volt korábbi 9-szeres válogatott Hámori Ferenc, valamint az NB I-ben is megfordult Füzesi Zsolt) próbálta a labdát minél kevesebb kísérletből a lyukba juttatni az akadályokkal nehezített pályán.

Ebben a sportban ugyanis, ellentétben a labdarúgással, aki lyukat rúg, az nem gúnyos kacajra, hanem elismerő tapsra számíthat.

A footballgolf szó nem elírás a részünkről, az alapok ugyanazok, mint a footgolfban, de itt akadályok is vannak a pályán.

A négynapos esemény egy gyakorlónappal indult, ahol mindenki felmérhette a pályát, kiválaszthatta a megfelelő taktikát, hogy aztán élesben már benne legyen a fejében és a lábában, hogyan kell az egyes lyukaknál lőni vagy gurítani. A párosoknál összesen 108 duó indult, a magyarok közül a legjobb helyezést az újpesti Flink János, Zsuppán Péter kettős érte el, amely 29. lett.

Két kategóriában is volt magyar a dobogón, az 55 évnél idősebb nők között Szabó Zsuzsanna (FTC) harmadik lett, míg a junioroknál, vagyis a 16 évnél fiatalabbak között Sipőcz Artúr (Kastélydomb) szintén bronzérmes lett.

Egyéniben a férfiaknál a dán Michael Hansen nyert, aki a négy kör alatt az előírtnál harmincnyolccal kevesebb rúgásból ment végig a pályán. A hatalmas, 280 fős mezőnyben a magyarok közül Bacskai Bencének (Royal Footgolf Budapest) ment a legjobban, ő mínusz huszonnyolccal a 29. lett.

A nőknél egyéniben a német Laura Rölli célzott a legjobban, mínusz hattal ért oda az első helye a 33 fős mezőnyben, amelyben legjobb magyarként Hámori Renáta (UTE) plusz huszonnéggyel 12. lett. A nemzetek rangsorában a tizenkét válogatottból a magyar az ötödik helyen végzett, megelőzve a sportágban nagyhatalomnak számító Norvégiát és Svédországot.

És az év legfontosabb eseménye után sincs leállás, a footballgolfosok számára a következő állomás az augusztus 12-15. között megrendezésre kerülő Magyar Footballgolf Open, amelynek helyszíne a lakitelki Hungarikum Liget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik