Sport

Ilyen sem történt még az NHL-ben: coming outolt egy aktív jégkorongozó

Marissa Baecker/Getty Images
Marissa Baecker/Getty Images

A Nashville Predators jégkorongcsapatának védője, Luke Prokop lett az első olyan aktív, NHL-szerződéssel rendelkező játékos, aki bejelentette, hogy meleg.

Kapcsolódó
Hősként halt meg a hokikapus, akit mellbe lőtt egy tűzijáték rakétája
Nem ökörködés miatt halt meg a kapus, megmentette egy terhes nő életét.

A 19 éves sportoló a közösségi oldalán tett nyilatkozatban mesélt erről.

„Elég nagy utat jártam be, hogy elérjem az életem ezen pontját, de nem is lehetnék boldogabb most, hogy meghoztam ezt a döntést. Fiatalkorom óta arról álmodoztam, hogy NHL-játékos lehessek, és úgy gondolom, hogy akkor lehet hiteles az életem, ha egész önmagamat a pályára viszem” – mondta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Luke Prokop (@lukeprokop_) által megosztott bejegyzés

Prokop eddig még nem játszott a Predators csapatában, de decemberben hároméves szerződést írt alá, miután a Nashville kiválasztotta őt a NHL 2020-as draftjának harmadik fordulójában.

A Nashville Predators büszke Luke-ra a bátorságáért, és a következő napokban, hetekben és években egyértelműen támogatni fogjuk

– írta közleményében a klub.

Az ESPN-nek hozzátette, reméli, hogy a coming out segíteni fogja hokikarrierjét.

„Egy éjszaka feküdtem az ágyban, éppen negyedik vagy ötödik alkalommal töröltem a telefonomról egy társkereső alkalmazást. Rendkívül csalódott voltam, mert nem lehettem önmagam. Akkor azt mondtam, ebből elég volt. Úgy akarok élni, ahogy szeretnék, és el akarom fogadni magam meleg emberként.”

Júniusban a Las Vegas Raiders játékosa, Carl Nassib lett az első aktív NFL-játékos, aki bevallotta, a férfiakhoz vonzódik. Prokop elmondta, hogy ő már Nassib bejelentése előtt meghozta a döntését, de az amerikaifutball-játékos olyan pozitív reakciókat kapott a szurkolóktól és a csapattársaktól, hogy ez ösztönzőleg hatott rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik