Sport

Fausti alku? – Berrettini élete első Grand Slam-döntőjére készülhet

Shuhei Yokoyama / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP
Shuhei Yokoyama / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP

Tornát is mindössze ötöt nyert, most viszont pályafutása során először már Grtand Slam-döntősnek mondhatja magát Matteo Berrettini, aki a wimbledoni tenisztorna pénteki első férfi elődöntőjében négy szettben legyőzte Hubert Hurkaczot.

Kapcsolódó
Fucsovics barátnője megköszönte Beckernek a szép szavakat
A német teniszlegenda csinosnak nevezte, egy szervezet szexista megnyilvánulásnak vélte.

A torna hivatalos honlapja érdekes felütéssel írt a mérkőzésről, a szakíró elég elvont gondolkodással egy ördögi, fausti alkut emlegetett.

„Miért is szurkolna egy túlnyomórészt angol tömeg ilyen hangosan egy olasznak? Tekintettel arra, hogy Anglia Olaszországgal játssza a labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi döntőjét.

Talán megállapodást kötöttek a sportistenekkel, hogy szombaton és vasárnap Matteo Berrettininek szurkolnak, cserébe Anglia legyőzi Olaszországot a Wembleyben? Vasárnap este kiderül. Mindenesetre a nézők teljesítették az alku felét

– olvasható.

Az MTI beszámolója szerint a 25 éves olasz játékos az első szett 3:3-as állása után sorozatban tíz játékot nyert meg lengyel ellenfelével szemben, ez pedig annak ellenére is döntőnek bizonyult, hogy a harmadik szett Hurkaczé lett.

Berrettini ezt megelőzően a nyolcaddöntőnél tovább soha nem jutott Wimbledonban, legjobb GS-eredménye pedig a 2019-es US Open-elődöntő volt.

Ellenfele Novak Djokovic lesz, aki három szettben verte a kanadai Denis Shapovalovot.

Kapcsolódó

Hurkacz – aki a negyeddöntőben a nyolcszoros bajnok svájci Roger Federert búcsúztatta – veresége ellenére karrierje legjobbjaként hétfőtől 11. lesz az ATP-rangsorban.

Wimbledon, férfi egyes, elődöntő

Berrettini (olasz, 7.) – Hurkacz (lengyel, 14.) 6:3, 6:0, 6:7 (3-7), 6:4

Djokovic (szerb, 1.) – Shapovalov (kanadai, 10.) 7:6 (7-3), 7:5, 7:5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik