Sport koronavírus

Megvan az első pozitív koronavírusteszt a Tokióba utazó olimpiai küldöttségekből

Cezary Kowalski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Cezary Kowalski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Az ugandai olimpiai küldöttség egyik tagjának koronavírustesztje pozitív lett, ezzel övé az első eset azok közül, akik külföldről érkeztek Japánba.

Kapcsolódó
Olimpia: vasszigor várhat a külföldi újságírókra
GPS-szel követik majd őket, bár ebben a helyi lakosok nem annyira hisznek.

A helyi kormány vasárnap közölte, hogy az ugandai küldöttség tagjait megérkezésük után a Narita nemzetközi repülőtéren a protokollnak megfelelően tesztelték, és egyikük esetében pozitív lett az eredmény. A sportolót nem nevezték meg, de nem hagyhatta el a repülőteret. A küldöttség további nyolc tagja viszont busszal Izumisanóba utazott.

A japán Kyodo hírügynökség szerint a pozitív tesztet produkáló ugandait az utazás előtt beoltották, és 72 óránál nem régebbi negatív eredménnyel is rendelkezett. A csapat indulása viszont három napot csúszott, mert Ugandában emelkedik a napi fertőzéses esetek száma.

Szintén a Kyodo hírügynökség tette közzé, hogy a japánok 50,8 százaléka ellenzi az áprilisban bevezetett korlátozások enyhítését egy közvélemény-kutatás szerint. A felmérés szerint a megkérdezettek csaknem 87 százaléka vallja azt, hogy a vírushelyzet tovább romlik a bő egy hónap múlva kezdődő tokiói nyári olimpia következtében, s 68 százaléka látja úgy, hogy az országban lassan haladnak a védőoltások beadásával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik