Sport

Kozák Danuta és Csipes Tamara is triplázik a tokiói olimpián

Kovács Tamás/MTI
Kovács Tamás/MTI

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége szerdán elfogadta Hüttner Csaba szövetségi kapitány javaslatait a tokiói olimpiára utazó gyorsasági kajak-kenu csapat összetétele.

  • Az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta és Csipes Tamara három számban indul majd, a női kajaknégyes a Kozák, Bodonyi Dóra, Csipes, Kárász Anna,
  • a férfi kajaknégyes pedig a Nádas Bence, Tótka Sándor, Kopasz Bálint, Csizmadia Kolos összetételben kezdheti meg a közvetlen tokiói felkészülést.
  • Férfi kenuban Adolf Balázs és Fejes Dániel párosban, majd C-1 1000 méteren is rajthoz állnak.
  • Női kenuban Balla Virág és Takács Kincső mellett Horányi Dóra került a keretbe.
  • Férfi kajakban a válogatón és az Európa-bajnokságon elért eredményeknek megfelelően bekerült a csapatba Tótka Sándor, Béke Kornél, Varga Ádám és Kopasz Bálint is. A válogatón elért helyezése és a csapathajós alkalmassága alapján lehetőséget kap Csizmadia Kolos, aki a négyes mellett rajthoz állhat K-1 200 méteren is, valamint Nádas Bence.

Az elnökség Hüttner Csaba javaslata alapján elfogadta a tartalékok keretét is. Mind a négy szakágban két-két versenyző folytatja a felkészülést az olimpiáig annak érdekében, hogy egy esetleges sérülés vagy betegség esetén cserélhessen a szövetségi kapitány.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik