Sport

Federer nagy csatában nyert, de visszaléphet a Garroson

MARTIN BUREAU / AFP
MARTIN BUREAU / AFP

Roger Federer négy szettben nyert a német Dominik Köpfer ellen, ezzel nyolcaddöntőbe jutott a francia nyílt teniszbajnokságon. A hússzoros Grand Slam-tornagyőztes svájci játékos 3 óra 39 perc alatt gyűrte le ellenfelét, és a következő fordulóban az olasz Matteo Berrettinivel csap majd össze.

Kapcsolódó
Hát mögötti ütéssel vágott vissza a teniszező az olasz rangadón
A világelső Novak Djokovic könnyed sikerrel jutott a legjobb 16 közé a francia nyílt teniszbajnokságon, miután 1 óra 34 perc alatt legyőzte a litván

Kérdés, hogy Federer egyáltalán vállalja-e a szereplést, mert a mérkőzés után azt mondta, lehet, visszalép a folytatástól.

„Nem tudom, hogy játszom-e, el kell döntenem, hogy mennyire lenne kockázatos továbbra is nyomást gyakorolni a műtött térdre. Vagy itt a jó alkalom, hogy pihenjek?” – nyilatkozta.

A sportoló 2020-ban két térdműtéten esett át, a tavalyi Australian Open óta csak a harmadik tornáján játszik, és korábban hangsúlyozta, hogy idén Wimbledon a fő prioritás.

A tervek szerint június 14-én a hallei füves pályás tornán indul, és június 28-ától jöhet Wimbledon.

Minden meccs után újra kell értékelnem a helyzetet. Másnap reggel megnézem, milyen állapotban ébredek fel, és hogy áll a térdem

– tette hozzá.

Roland Garros, férfiak, 3. forduló

Federer (svájci, 8.) – Köpfer (német) 7:6 (7-5), 6:7 (3-7), 7:6 (7-4), 7:5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik