Sport

„Azért mert Lupkovics Dóra a barátnőjük, ő nem jobb vívó, mint Mohamed Aida”

Illyés Tibor/MTI
Illyés Tibor/MTI

A vívóválogatott kapitánya, Udvarhelyi Gábor szerint az olimpiai csapat összetételénél nem szabad az érzelmekre hallgatni.

Kapcsolódó
Nyílt levélben tiltakoznak a csapattagok, amiért Mohamed Aida bekerült az olimpiai válogatottba
A sportoló a hetedik olimpiájára készülne, de a társak szerint újra kellene tárgyalni a döntést.

A magyar női tőrválogatott körül azért alakult ki feszültség, mert bár az olimpiai szereplést a Kreiss Fanni, Kondricz Kata, Lupkovics Dóra és Pásztor Flóra négyes szerezte meg, Tokióban Lupkovics helyett Mohamed Aida lesz a negyedik vívó. A válogatott kapitánya a Telexnek adott interjújában elmondta, az összeállításkor nem hallgathatnak az érzelmekre.

„Azért mert Lupkovics Dóra a barátnőjük, ő nem jobb vívó, mint Mohamed Aida. Engem ennek az ellenkezőjéről a Jóisten sem győzhet meg. Hat olimpián voltam, sok mindent átéltem, sokat láttam. Egy csapatkijelölésnél az elfogultság tűrhetetlen és elfogadhatatlan. 

A lányok nyilván elfogultak, én nem vagyok az, nem tartozom sehová. Megértem a feszültségüket, de nekik azt kell megérteniük, hogy ők nem azért felelősek, hogy kijelöljék a csapatot”

– mondta Udvarhelyi.

Kapcsolódó
„Ne a sportoló döntse el, kivel lesz egy csapatban” – kiállt Mohamed Aida mellett a kétszeres olimpiai bajnok
Szabó Bence a magyar vívás idoljának tartja a társai által támadott Mohamedet.

A kapitány szerint a vívás egyéni sport és bár a tagok között nagy az egység, az objektív rangsor szerint állították össze a négyest. Elmondása szerint viszont így is az övé a felelősség, nem a vívóké. A döntése mellett viszont teljesen kitart.

Az lenne a megmosolyogtató, ha a múltban már sok eredményt elért, és a jelenben is versenyképes Mohamed itthon marad, mert akkor minek a ranglista?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik