Sport

Korábbi NHL-es edző veszi át a fehérvári hokicsapatot

Ben Nelms/Getty Images
Ben Nelms/Getty Images

A korábban az NHL-ben is dolgozó Kevin Constantine-t nevezték ki a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának vezetőedzőjévé.

Kapcsolódó
Fehérvár AV19: megint a Magyar Kupában jött az edzőváltó pofon
Menesztették Antti Karhulát, a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának edzőjét.

Az osztrák ligában szereplő klub két évre szerződtette az amerikai edzőt, aki korábban 1993 és 2002 között a San Jose Sharks, a Calgary Flames, a Pittsburgh Penguins és a New Jersey Devils kispadjánál is állt vezető- és másodedzőként. Az NHL-es évek után a szintén tengerentúli WHL-ben, és AHL-ben is dolgozott, valamint megfordult Svájcban és az Ázsia Ligában is, tavaly pedig az Unia Oswiecimet irányította.

Véleményünk szerint szükség volt arra, hogy a csapatunk szervezettebb jégkorongot játsszon a következő szezonban, az edzővel szemben ez elvárásunk is volt. Nagyon remélem, hogy amellett, hogy a csapatnak is tud segíteni, az edzőkollégáknak is jó mentora lesz. Járt a legmagasabb szinteken a tengerentúlon és Európában is, így bízunk abban, hogy vele a csapat a következő szintre tud lépni

– mondta Szélig Viktor, a klub általános igazgatója.

A Fehérvártól április elején menesztették a finn Antti Karhula vezetőedzőt, miután a gárda a debreceni Magyar Kupa-döntőben kikapott a házigazda, Erste Ligás DEAC-tól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik