Sport

„Negyedik soros center voltam Fehérváron, úgy gondoltam, több van bennem”

Robert Broger/SEPA.Media /Getty Images
Robert Broger/SEPA.Media /Getty Images

A Hydro Fehérvár AV19 első csapatában öt éve szereplő Reisz Áron váratlanul szerződést bontott csapatával és a német másodvonalbeli Heilbronner Falkenhez igazolt.

💥ARON REISZ VERSTÄRKT FALKEN-ANGRIFF

Die Heilbronner Falken haben auf die angespannte Personalsituation reagiert und…

Közzétette: Heilbronner Falken GmbH – 2020. november 30., hétfő

A nagy váltásról a Magyar Jégkorong Szövetség kérdezte a hokist, aki nagyon őszintén válaszolt a kérdésekre.

Fehérváron minden fiatal játékos arról álmodik, hogy egyszer az osztrák bázisú bajnokságban játsszon. Így voltam ezzel én is, keményen dolgoztam, és végül felkerültem a nagycsapat keretébe. Úgy érzem, amikor az évek során lehetőséget kaptam, éltem vele. A mindenkori szakvezetés rendre a negyedik soros center szerepét osztotta rám, innen szinte csak sérülés esetén tudtam feljebb lépni. Vannak játékosok, akik nagyon boldogok, ha ilyen feladatot kapnak, ám én úgy gondoltam, több van bennem, és ezt valami úton-módon szeretném kihozni magamból

– magyarázta döntését a center.

Reisz elmesélte, hogy minden alkalommal, amikor úgy érezte, eljön az ő ideje, a fehérvári klub hozott olyan játékosokat a csapatba, akik a keret legjobbjainak számítottak. Mivel nem tűnt reálisnak előrébb kerülni a ranglétrán, inkább a távozás mellett döntött. Még úgy is, hogy szezon közben rém nehéz új klubra találni. Reisznek mégis sikerült.

Nekem óriási szerencsém volt: a DEL2-ben szereplő Heilbronn vezetőedzője vette a fáradtságot, elkezdett utánamolvasni, videókat szerzett be a játékomról. Ezt követően felajánlott egy hét próbajátékot, de aztán néhány nap után jelezték, hogy leigazolnak a szezonra.

A 25 éves center tíz éve játszott Fehérváron, ebből ötször az első csapatban. Új együttesénél egy szezonra írt alá. A Heilbronn jelenleg utolsó a bajnokságban, ám tavaly a szezon közepéig az élen álltak, és végül a negyedik helyen végeztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik