Sport

Valter Attila idén is indul, idén először lesz két magyar a Giro d’Italián

Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images
Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images

A Groupama-FDJ csapata bejelentette a Giro d’Italián indított keretét, amelybe bekerült Valter Attila is, így a magyar kerékpáros másodszor indulhat az olasz országúti körversenyen.

https://twitter.com/GroupamaFDJ/status/1389535275840380930

Valter tavaly a CCC színeiben 27. helyen végzett, legjobb szakaszeredménye pedig az utolsó előtti etapon elért kilencedik pozíció volt. Az eredeti tervek szerint a Tour de France-on 2014-ben harmadik francia Thibaut Pinot segítője lett volna a Girón Valter, ám a 30 esztendős csapatkapitány hátfájdalmai miatt lemondta a részvételt.

Kapcsolódó
Valter Attila: Jó érzés, hogy a szint, ami annyira távolinak tűnik, mégsem olyan távoli
A Grand Tourok történetének második magyar versenyzője 27. helyen végzett összetettben a 2020-as Giro d'Italián, de ennél sokkal magasabbra jutna a következő években.

A magyar kerékpáros a katalán körversenyen márciusban három szakaszon is bekerült a szökésbe, egy nyolcadik, majd egy harmadik hellyel két etapon is a legjobb tízben zárt. A 104. Giro d’Italia szombaton Torinóból rajtol és május 30-án Milánóban ér véget.

Nem sokkal később kiderült, hogy Dina Márton bekerült az EOLO-Kometa keretébe, így először indul két magyar ugyanazon a háromhetes országúti kerékpáros körversenyen.

Valter a második magyar kerékpáros volt, aki részt vett háromhetes viadalon, korábban Bodrogi László indult hét alkalommal Grand Touron: a Tour de France-on 2002-ben, 2003-ban és 2005-ben, a Vuelta a Espanán 2004-ben, 2006-ban és 2007-ben, míg a Giro d’Italián 2007-ben indult. Legjobb eredményeként az első francia körversenyén harmadik lett az egyik időfutamon. Hozzájuk csatlakozik harmadikként Dina Márton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik