Sport koronavírus

Kórházban dolgozott önkéntesként a világbajnok magyar vívó

Mohos Márton/24.hu
Mohos Márton/24.hu

Miközben a tokiói olimpiára készül, nem is esélytelenül, mellette önkéntes munkára is jelentkezett egy kórházban Siklósi Gergely, a Bp. Honvéd világbajnok párbajtőrvívója.

Kapcsolódó
Az ismeretlenségből vívta be magát az olimpiai esélyesek közé
Atipikus sporttörténet a 22 éves Siklósi Gergelyről, aki tavaly meglepetésre lett párbajtőr világbajnok. 2020-ban olimpia lesz Tokióban, ahová esélyesként érkezik. Ő azonban óvatos. Interjú.

A 23 éves sportoló a Telexnek adott interjújában azt mondta, még szeptemberben ő is átesett a koronavíruson, ami eléggé megviselte, mellkasi nyomása volt még utána hónapokig. De a sportszázadban szolgálva szeretett volna segíteni egy Covid-osztályon.

„Amíg nincs verseny a világban, amúgy is belefért, végül négy napig kórházi feladatot láttam el. Két napot a SOTE-n, két napot a városmajori oltóponton töltöttem, ahol napi 1200 ember oltásában segédkeztünk. Felemelő érzés volt, hogy az oltások koordinálásában segíteni tudtam. Teljesen elfáradtam, más terhelés volt, mint a sport, de nagyon jólesett” – nyilatkozta.

Bár ott volt a ruháján a neve, senki nem ismerte fel.

Csak egy voltam a sok közül. Ennek is van varázsa. Egy hölgy mondta, hogy mennyire szereti a sportot, de ő sem rakta össze, hogy ki lehetek.

Hozzátette, szívesen menne még segíteni, de a nagy rizikó miatt már nem lehet, úgy sem, hogy őt már beoltották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik