Sport

„Nagy küzdő volt sportolóként, majd az életben is” – Monspart Saroltára emlékeztek a Nemzet Sportolói

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Szombaton reggel, hosszan tartó, súlyos betegség után, 76 éves korában meghalt Monspart Sarolta. A világbajnok tájfutót, a magyar amatőr futóélet egyik legnagyobb alakját tavaly áprilisban választották a Nemzet Sportolói közé. A tagok az MTI-nek nyilatkozva emlékeztek meg Monspart Saroltáról.

„Saci nem volt olimpiai bajnok, mivel nem olimpiai sportágban érte el a sikereit, de a magyar sportéletben nyújtott teljesítménye több volt egy olimpiai aranyéremnél” – mondta a Nemzet Sportolói közé tartozó Kamuti Jenő olimpai ezüstérmes tőrvívó, a nemzetközi fair play bizottság elnöke, aki hozzátette, hogy Monspart Sarolta a korát megelőzve küzdött azért, hogy a fiatalok megszeressék a természetet, és benne a sportolást.

Kapcsolódó

„Szenvedélyes, szerethető ember volt, a fair play magatartás példája. Erős volt, harcolt a maga és mások igazáért, közösségi ember és nagy pedagógus. Szívügye volt az egészséges életmód és a rendszeres sportolás hirdetése, az idősek számára létrehozott gyalogló egyesülete sokakkal szerettette meg a mozgást, és közösséget is teremtett”.

„Mi, birkózók is nagyon tiszteltük őt sporteredményeiért, küzdeni tudásáért.

Nagy küzdő volt sportolóként, majd az életben is, amikor a betegségével harcolt.

Sajnos, a vírusjárvány kitörése óta nem voltak események, ahol találkozhattunk volna, úgyhogy személyesen mostanában nem láttuk egymást” – mondta Varga János, az 1968-as mexikói olimpia aranyérmes, a Nemzet Sportolója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik