Sport koronavírus

„A fertőzés jócskán megrongálta a szívemet” – kényszerpihenőn a magyar bajnok

MTI/AP/Andrew Medichini
MTI/AP/Andrew Medichini

Kényszerpihenő vár Filutás Viktor országúti kerékpáros magyar bajnokra. A koronavírus szövődmények okozta problémák miatt egyelőre kérdéses, mennyit kell kihagynia, írja az MTI.

A Giotti Victoria-Savini Due 24 esztendős bringása szerdán közösségi oldalán számolt be arról: miután megfertőződött, a kötelező karantén után hazautazott Olaszországból, és néhány könnyedebb hét után nekilátott, hogy felkészüljön a május 12. és 16. között sorra kerülő Tour de Hongrie-ra.

A napokban elvégeztettem a szükséges orvosi vizsgálatokat a versenyengedélyem visszaszerzése érdekében, ott viszont nem ment minden a tervek szerint. Mint kiderült, a fertőzés jócskán megrongálta a szívemet, így további kényszerpihenőre száműztek

– írta Filutás.

„Az elkövetkezendő hetek a Tour de Hongrie-ra való felkészülésről szóltak volna, így viszont jelenleg ezt az időt a szívem és a szervezetem helyreállítására kell szánnom. Mindazonáltal bízom a csodában és nem tartom kizártnak, hogy fel tudok állni ebből a helyzetből” – fogalmazott.

Kapcsolódó
„Az ma az ultrasport, mint tíz éve az ironman: menedzserbetegség"
Mi is az ultrasport? Van-e bármilyen értelme extrém távokat tekerni/futni? Az egók harca, vagy egyfajta pöcsméregetés a kollégák, barátok előtt? Garantált-e a sérülés? Erről beszélgettünk egy ultrafutó anyukával, aki nem is tartja magát ultrásnak.

Amennyiben Filutás mégis rajthoz állhat a 42. magyar körversenyen, úgy 13 hazai résztvevővel számolnak a szervezők: klubtársa, a 2019-es magyar bajnok Szarka Gergely mellett ott lehet még a rajtnál Peák Barnabás (BikeExchange), Pelikán János (Androni Giocattoli-Sidermec), Kusztor Péter (Novo Nordisk), Dina Márton és Fetter Erik (EOLO-Kometa), valamint hat versenyző a magyar válogatott színeiben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik