Sport

„A legjobb eredményt reméljük” – NB II-es kézist is bevetnek ellenünk a szerbek

CHARLY TRIBALLEAU / AFP
CHARLY TRIBALLEAU / AFP

Öt Magyarországon játszó kézilabdázó kapott helyet a szerb női válogatott szűkített keretében a péntektől vasárnapig tartó győri olimpiai selejtezőtorna előtt, írta az MTI.

Kapcsolódó
Jó hír az olimpiai selejtező előtt: Elek Gábor csatlakozott a válogatotthoz
Péntektől harcolt a tokiói részvételért a női kézilabda-válogatott.

A március 2-án kihirdetett bő keret tagjai közül nem lesz ott Győrben Ana Kojic, a török Kastamonu Belediyesi GSK jobbszélsője, Jelena Agbaba, a Békéscsaba beállója, Andjela Janjusevic, a román Gloria Buzau jobbátlövője, aki nyártól ismét Siófokon szerepel majd, Marija Obradovic, a német Metzingen balátlövője, valamint a szerbek legnagyobb sztárja, a montenegrói Buducnost Podgoricát erősítő Andrea Lekic, aki továbbra is Achilles-ín-sérüléssel küszködik.

A kerethez csatlakozott Dijana Stevin, a francia HBC Celles-sur-Belle jobbátlövője. A csapat két tagja is szerb-magyar kettős állampolgár: Jovana Jovovic, az NB I/B nyugati csoportjában listavezető Budaörs balátlövője, aki 2017 óta szerepel Magyarországon, valamint Katarina Krpez-Slezak, aki 2014 és 2020 között az Érd játékosaként háromszor lett az NB I gólkirálya, jelenleg pedig az orosz Rosztov-Dont erősíti.

Szintén tagja a húszfős keretnek Katarina Tomasevic, a Szombathelyi KKA kapusa, Sanja Radosavljevic, a Vác balszélsője, Timea Milosevic, a Kisvárda balszélsője, és Tamara Radojevic, a Békéscsaba irányítója.

A szerb válogatott szűkített kerete

Kapusok: Katarina Tomasevic (Szombathelyi KKA), Jovana Risovic (Krim Ljubljana), Kristina Graovac (Bayer Leverkusen, német)
Balszélsők: Sanja Radosavljevic (Váci NKSE), Dijana Radojevic (Magura Cisnadie), Timea Milosevic (Kisvárda)
Balátlövők: Jovana Stoiljkovic (Chambray Touraine), Jovana Kovacevic (Minaur Baia Mare,), Jovana Jovovic (Budaörs)
Beállósok: Sladjana Pop-Lazic (Brest Bretagne), Dragana Cvijic (CSM Bucuresti), Jovana Milojevic (Zaglebie Lubin)
Jobbátlövők: Jelena Trifunovic (Ramnicu Valcea), Marina Dmitrovic (Dunarea Braila), Jelena Lavko (Minaur Baia Mare), Dijana Stevin (HBC Celles-sur-Belle)
Jobbszélsők: Katarina Krpez-Slezak (Rosztov-Don), Zeljka Nikolic (Ramnicu Valcea)
Irányítók: Kristina Liscevic (Ramnicu Valcea), Tamara Radojevic (Békéscsaba)

„Volt néhány napunk, amikor az oroszok és a magyarok elleni taktikán dolgoztunk. Előbbi erős, stabil és teljes csapattal érkezik, míg a házigazda éppúgy vágyik a sikerre, mint mi.

Játszunk és meglátjuk, mi lesz. Jól ismerjük egymást, sokszor találkoztunk, de a legjobb eredményt reméljük

nyilatkozta Ljubomir Obradovic szerb szövetségi kapitány.

A szerb válogatott – amely csütörtökön délben kelt útra Győrbe – pénteken az olimpiai címvédő Oroszországgal, szombaton Magyarországgal, vasárnap pedig Kazahsztánnal találkozik. A mérkőzésekre 16 játékos nevezhető, a torna során csapatonként öt cserére van lehetőség. Az idén nyárra halasztott tokiói játékokra az első két helyezett jut ki.

Az olimpiai selejtező programja

Március 19., péntek
17.00: Magyarország – Kazahsztán
20.00: Oroszország – Szerbia

 

Március 20., szombat
17.30: Magyarország – Szerbia
20.30: Oroszország – Kazahsztán

 

Március 21., vasárnap
17.30: Szerbia – Kazahsztán
20.30: Magyarország – Oroszország

Ajánlott videó

Olvasói sztorik