Sport

Jó hír az olimpiai selejtező előtt: Elek Gábor csatlakozott a válogatotthoz

MTI/EPA/Ritzau/Claus Fisker
MTI/EPA/Ritzau/Claus Fisker

Több PCR-tesztje is negatív lett, így szerda Elek Gábor csatlakozott az olimpiai selejtezőtornára készülő női kézilabda-válogatotthoz.

A hírt a Magyar Kézilabda Szövetség jelentette be egy rövid közleményben. A Ferencvárost is edző Elek elkapta a koronavírust – elmondása szerint enyhe lefolyású volt nála a betegség –, így kérdéses volt, hogy részt vehet-e a péntektől vasárnapig tartó győri tornán, ahol a kazah, a szerb és az orosz csapat lesz sorrendben a mieink ellenfele. A négyes első két helyezettje jut ki a tokiói olimpiára. Elek távollétében Danyi Gábor és Görbicz Anita irányították a szakmai munkát, a kapitány iránymutatásai alapján.

Nem túl biztatóak az előjelek

Ahogy az MTI is felhívja a figyelmet rá, mivel 11 játékos a Ferencvárosból érkezik, a válogatott produkciójára alaposan rányomhatja a bélyegét a fővárosi klubcsapat szereplése. Márpedig az FTC jó ideje nem tud stabil teljesítményt nyújtani a Bajnokok Ligájában és a Győr elleni bajnoki rangadókon, a BL-ből már ki is esett a montenegrói Buducnost Podgorica elleni nyolcaddöntőben, ami valószínűleg szintén nem tett jót a játékosok önbizalmának.

Kapcsolódó
Zácsik pénteki tesztje még kétes volt, de kedden csatlakozhatott a kéziválogatotthoz
Azt nem tudni, hogy Elek Gábor szövetségi kapitány mikor teheti meg ugyanezt.

A játékoskeret Szöllősi-Zácsik Szandra érkezésével csak kedden vált teljessé, ráadásul Háfra Noémi, Csiszár-Szekeres Klára, Schatzl Nadine és Bíró Blanka a közelmúltban hetekig nem játszhatott sérülés, illetve betegség miatt, Kovács Anett pedig még soha nem szerepelt a felnőtt válogatottban. A BL-ben, a bajnokságban és a Magyar Kupában is címvédő Győri Audi ETO KC-t csupán Lukács Viktória képviseli, ugyanis Faluvégi Dorottya és Fodor Csenge sem szerepel a keretben.

A selejtezőtornát eredetileg tavaly márciusban rendezték volna, de aztán a koronavírus-járvány egy évvel el kellett halasztani, ahogyan a játékokat is. Az előtt menesztette a szövetség Kim Rasmussent, Elek Gábort és Danyi Gábort az ő helyére kérték fel beugróként, végül a decemberi Eb volt a páros első tornája, ahol a tizedikként zárt a magyar válogatott. A szakmai beszámolók kiértékelése után Elek lett a szövetségi kapitány, Danyi pedig a segítője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik