Sport

Dopping, féltékenység és nemi erőszak – egy akadályfutó horrortörténete masszőréről

Stephane KEMPINAIRE / KMSP
Stephane KEMPINAIRE / KMSP

Óriási botrány robbant ki Ophélie Boxberger francia akadályfutó körül, akit EPO használata miatt értek doppingvétségen a dohai atlétikai világbajnokságon.

A 32 éves atléta még 2019 szeptemberében adott le pozitív doppingmintát, éppen néhány nappal azelőtt, hogy a dohai világbajnokságról hazatért volna. Boxberger mindig is tagadta, hogy szándékosan juttatott volna epót a szervezetébe a jobb eredmény elérésének érdekében. Az atléta hétfőn a Francia Antidopping Ügynökség (AFLD) meghallgatásán azonban meghökkentő részleteket tárt a bizottság elé.

Az azóta is eltiltását töltő Boxberger egy egész napon át mesélte, hogy masszőre, Alain Flaccus féltékenységből injekciózott belé epót.

A La Parisien részletes beszámolójából kiderül, hogy az atléta Jean-Michel Serra orvosával melegedett össze, ami a féltékenységtől feldühödött Flaccust arra sarkallta, hogy tudta nélkül epót adjon neki. Boxberger emellett azzal is vádolja Flaccust, hogy fiatalabb korában  nemi erőszakkal is próbálkozott nála, ezért később pszichológushoz kellett járnia.

Boxberger részletesen beszámolt mindenről, ami az esethez tartozik, a La Parisien cikke szerint jóformán egy napot töltött a bíróságon, hogy pontról pontra végigmenjen az eseten és bemutassa bizonyítékait. A meghallgatás egyik koronatanúja az atléta édesanyja volt, aki azt állította, az összes vádat beismerte Flaccus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik