Sport

Pénteken meccsel a női kézilabda-válogatott, de a kapitánya még mindig otthon maradt

Claus Fisker / Ritzau Scanpix / AFP
Claus Fisker / Ritzau Scanpix / AFP

Elek Gábor továbbra is koronavírusos, ezért szövetségi kapitánya nélkül készül a péntektől vasárnapig tartó győri olimpiai selejtezőtornára a magyar női kézilabda-válogatott.

Kapcsolódó
Koronavírusos lett a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya
A Magyar Kézilabda Szövetség jelentette be, hogy megfertőződött.

A magyar szövetség (MKSZ) hétfőn tette közzé, hogy a kapitány nélkül kezdődött el a válogatott edzőtábora. A bejelentés szerint két negatív teszteredményt követően lehet ott a válogatottal az edző, aki egyelőre otthonából követi a csapat munkáját a szakmai stáb segítségével.

Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke azt is elmondta, vasárnapig negatív tesztet kellett volna produkálnia az edzőnek, hogy beköltözhessen a buborékba, ez azonban nem sikerült. Felvették ugyanakkor a kapcsolatot a nemzetközi szövetséggel, hogy Elek Gábor később is csatlakozhasson a válogatotthoz, ha csak hétfőn vagy kedden ad negatív eredményt.

A szövetségnek nincs sok ideje megoldani az edzőkékrdést, mivel pénteken 17 órától már pályára kell lépnie a válogatottnak Kazahsztán ellen. Szombaton 17.30-tól Szerbiával, vasárnap 20.30-tól pedig az olimpiai címvédő Oroszországgal játszanak majd a mieink a győri tornán. Az idén nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékokra az első két helyezett jut ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik