Sport koronavírus

Teljesen kiégett a koronavírus-protokoll miatt a klasszis teniszező

Paul CROCK / AFP
Paul CROCK / AFP

A férfi teniszezők világranglistáján 29. helyezett francia Benoit Paire szerint a pandémia miatt a sportágban meghozott protokollok következtében „szomorúvá, unalmassá és nevetségessé” váltak az ATP-tornák.

Az elkeseredett Paire azt követően fejtette ki véleményét közösségi oldalán, hogy szerdán az 500 ezer dollár (154,8 millió forint) összdíjazású, santiagói salakpályás viadal második kiemeltjeként a nyolcaddöntőben meglepetésre nagyon simán, egy óra alatt kikapott a dán Holger Runétól (410.).

„Az ATP-tornák szomorúak, unalmasak és nevetségesek. Tudom, most sokan erre azt mondják, hogy vedd már észre magad, milyen szerencsés vagy. De én ezt meg úgy látom, hogy bezárt stadionokban játszok, mindenféle atmoszférától mentesen, és ez nem az, amiért én teniszezek.

Egy hotelben vagy egy klubban kell bezárva maradnom, amit csak bírság kockáztatásával hagyhatok el, hol van itt az utazás okozta öröm? A tenisz számomra egy íztelen munkává vált

– írta a 31 éves játékos.

Paire hozzátette, további időre van szüksége még, hogy alkalmazkodni tudjon a megváltozott körülményekhez, de igyekszik mindent elkövetni annak érdekében, hogy ismét felfedezze magában a teniszezés örömét.

„Az lesz a célom, hogy mosolyogjak és élvezzem, ahogy a labdát ütöm. Nem érdekelhet jobban, hogy nyerek vagy veszítek”.

Paire az Australian Openen már az első fordulóban kiesett, majd a torna előtt két hetet teljes karanténban töltő játékos élesen bírálta az ausztrál nyílt teniszbajnokság szervezőit a résztvevőkkel szembeni részrehajlásuk miatt.

Kapcsolódó

A chilei torna előtt Argentínában játszott, ahol Cordóbában a negyeddöntőben, míg Buenos Airesben a nyolcaddöntőben búcsúzott. Idei mérlege egy győzelem és öt vereség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik