Sport

Roger Federer a vereségnek is tud örülni

Samer Al-Rejjal / Qatar Tennis Federation / AFP
Samer Al-Rejjal / Qatar Tennis Federation / AFP

A második helyen kiemelt Roger Federer három szettben kikapott Nikoloz Baszilasvilitől az 1,1 millió dollár (333 millió forint) összdíjazású dohai kemény pályás férfi tenisztorna csütörtöki negyeddöntőjében, írta az MTI.

Kapcsolódó
Fucsovics a kimerültség határán, visszalépett a negyeddöntőtől
Nem akar egy sérülést kockáztatni, így jutott erre a döntésre.

A 20-szoros Grand Slam-győztes, 39 éves svájci játékosnak a szerdai nyolcaddöntő volt az első tétmérkőzése azóta, hogy 2020. január 30-án elveszítette az Australian Open elődöntőjét.

Federer szerdán három szettben legyőzte a brit Daniel Evanst, majd csütörtökön előbb megnyerte az első játszmát a világranglista 42. helyén álló Baszilasvili ellen, azután a másodikat meglepően simán elveszítette, a harmadikban pedig 5:4-nél meccslabdája volt, végül azonban ellenfele fordítani tudott és 1 óra 52 perc után győzelmet ünnepelhetett.

„Örülök, hogy háromszettes meccset tudtam játszani éljátékosok ellen, ez fontos előrelépés számomra” – mondta a meccs után Federer.

Szívesen játszottam volna pénteken, de örülök a pihenésnek is. Ez egy lépcsőfok volt, és boldog vagyok, hogy ezúttal is jól éreztem magamat a pályán.

Hozzátette, ő maga is érzi, hogy még nincs százszázalékos állapotban, azt a füves pályás szezonra szeretné elérni. Hogy részt vesz-e a vasárnap kezdődő dubaji tornán, azt pénteken dönti el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik