Sport

Egy röplabdást beperelt a saját klubja, amiért terhes lett

James Gourley/Getty Images
James Gourley/Getty Images

Előbb kirúgta, majd beperelte az olasz Volley Maniago Pordenone röplabdacsapat Lara Luglit, írja a Guardian.

A 41 éves csapatkapitány azzal húzta ki a gyufát, hogy teherbe esett. Az egyesület vezetősége szerint a röplabdázó nem értesítette a klubot, hogy gyereket tervez, pedig ezt tudva más ajánlatot kapott volna. Amikor 2019 márciusában kiderült, hogy terhes, azonnal felbontották a szerződését.

Lugli áprilisban abortuszon esett át és arra kérte az egyesületet, hogy fizesse meg az elmaradt 2500 eurót, amit még a terhesség előtti hónapban kellett volna megkapnia. A klub ehelyett beperelte a nőt, akit azzal vádoltak, hogy azért titkolta el, hogy gyereket tervez, mert így több pénzt akart.

A klub ráadásul azt gyanítja, Lugli miatt gyengült a csapat teljesítménye 2019 tavaszán, valamint a szponzorok eltűnését is a botránynak tudja be.

25 évig röplabdáztam, mindig a legjobbamat nyújtottam. Ezt ők is tudják. Azt mondták, egy 38 évs nő már tudja, hogy akar-e gyereket, vagy sem és ezért szólhatott volna előre. Nem csak a profizmusomat kérdőjelezték meg, hanem bűnözőként kezeltek

– idézi a Guardian Luglit.

A klub ezzel szemben arra hivatkozik, hogy a röplabdázó keresete kényszerítette arra az egyesületet, hogy jogilag megvédje magát. Luigi Di Maio külügyminiszter szerint nem tolerálható, hogy egy nőt arra kényszerítsenek, válasszon a gyerekvállalás és a karrierje között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik